Uusi Sony XZ Premium -älypuhelin

Sony XZ Premium

© Sony

Uusia kännyköitä kameraharrastajille

Monet älypuhelinvalmistajat ovat esitelleet uudet huippumallinsa Parhaillaan käynnissä olevilla Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Kameraharrastajille lienee luvassa paljonkin uutta.

maanantai 27. helmikuuta 2017 teksti PS

Vuoden suuri älypuhelimiin keskittyvä tapahtuma Mobile World Congress järjestetään Barcelonassa, ja mukana ovat kaikki suuret valmistajat. 

Jotkut niistä julkistavat uusia tuotteita, ja toiset pelkästään vihjailevat tulevista tuotejulkistuksistaan. Esimerkiksi Samsungin S8 on tarkoitus esitellä yleisölle 29. maaliskuuta.

Huawei P10

Huawei P10 lisäsi pikselimäärää

© Huawei

Huawei P10 + P10 Plus

Kiinalainen Huawei esitteli kaksi uutuusmallia, P10 ja P10 Plus, joissa molemmissa on Leican valmistama nk. kaksoiskamera. 

Toisessa kamerassa on 12 megapikselin värikenno ja toisessa peräti 20 megapikselin mustavalkokenno. Molemmissa on F2,2-valovoimainen objektiivi ja kuvanvakain. 

Ulkoisesti uutuusmallit muistuttavat P9-mallia, mutta ulkoasua on hiottu entistä houkuttelevammaksi. 

P10:n katuhinta asettunee 600 euron tietämiin, ja myynti alkaa maaliskuun lopussa. 

P10 Plus tulee myyntiin vapun tienoilla noin 800 euron hintaan.

LG G6

LG G6 toimii nopeasti

© LG

LG G6

LG:n uusi huippuluuri on nimeltään G6. Näyttö on 5,7-tuumainen ja sen tarkkuus 2880 x 1400 pikseliä. 

LG G6:ssa on Qualcomm Snapdragon 821 -prosessori, jonka toimintanopeus on valmistajan mukaan kymmensisen prosenttia edeltäjäänsä (Snapdragon 820) parempi. 

Laitteessa on takapuolella 13 megapikselin kaksoiskamera, jossa on F2,4-valovoimainen ja kuvakulmaltaan 125 asteen laajakulma sekä 71 asteen standardiobjektiivi, jonka valovoima on F1,8. Tässä objektiivissa on kuvanvakain itsessään. LG G6 on myös sääsuojattu. 

Hinnaksi odotetaan noin 800 euroa.

Sony XZ Premium

Sony XZ Premium nappaa nopeat liikkeet

© Sony

Sony XZ Premium

Sonyn uutukainen on nimeltään XZ Premium, ja erityisen uutta tekniikkaa siinä edustaa nk. Motion Eye -kamera, joka pystyy valmistajansa mukaan vangitsemaan liikkeitä, joita ihmissilmä ei näe. 

Kamera pystyy tallentamaan nk. super slow motion -videota 960 kuvan sekuntinopeudella. 

Kennon resoluutio on 19 megapikseliä, ja XZ Premiumissa on myös 5,5 tuuman 4K-näyttö, joka tukee HDR- eli laajasävytekniikkaa. Kyseessä on laatuaan ensimmäinen älypuhelimen näyttö.

Prosessori on uutta Snapdragon 835 -tyyppiä. Sony ZX Premium tulee kauppoihin toukokuun lopussa noin 800 euron hintaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!