© OnePlus

Uusissa OnePlus -älypuhelimissa on Hasselbladin kamera

Uusi OnePlus 9 -sarja on kiinnostavan yhteistyön tulos, sillä OnePlus on hyödyntänyt kamerajätti Hasselbladin asiantuntemusta ja tekniikkaa.

perjantai 26. maaliskuuta 2021 teksti C. Trant

Vuodesta 2014 älypuhelimia valmistanut kiinalainen OnePlus on ryhtynyt yhteistyöhön ruotsalaisen kamerajätti Hasselbladin kanssa.

Hasselblad on valmistanut kameroita toisesta maailmansodasta asti, ja yhtiön valmistama kamera lähetettiin kuuhun Apollo 11 -avaralennon yhteydessä vuonna 1969.

Hasselbladilla on vuosikymmenten kokemus laatukameroiden valmistamisesta, ja siksi on mielenkiintoista, että se on ryhtynyt yhteistyöhön OnePlussan kanssa.

OnePlus 9 -malleissa on Hasselblad-kamera

OnePlussan uuden 9-sarjan kaksi älypuhelinta on varustettu Hasselbladin kameroilla.

Hasselblad on valmistanut älypuhelinkameran, joka pyrkii toistamaan värit luonnollisesti ja tarkasti.

Hasselbladin tähän tarkoitukseen kehittämää tekniikkaa kutsutaan korkealentoisesti nimellä Natural Colour Calibration with Hasselblad, jonka mukaan tekniikka asettaa jatkossa standardin värikalibroinnille.

OnePlus 9 Pron näyttö on nimeltään Fluid Display 2.0. 

© OnePlus

Ykköskameran tarkkuus on 48 megapikseliä, ja Hasselbladin värikalibrointitekniikan avulla kamera saa neljä kertaa enemmän väridataa kuvakennosta verrattuna OnePlussan aiempiin malleihin.

Lisäksi 9-sarjassa on 50 megapikselin erikoislaajakulmakamera, jossa, jolla käyttäjä voi ottaa makrokuvia, koska lähin tarkennusetäisyys on vain 4 cm.

Lisäksi Pro-mallissa on monokromikamera, joka tukee ykköskameraa sekä lisää yksityiskohtia ja vivahteita mustavalkokuviin.

OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9 tulevat myyntiin huhtikuun aikana.

Vähittäismyyntihinnat:

  • OnePlus 9 Pro - 128 Gt 899 €
  • OnePlus 9 Pro - 256 Gt 999 €
  • OnePlus 9 - 128 Gt 699 €
  • OnePlus 9 - 256 Gt 799 €

Lisätietoa löytyy täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!