kertakäyttökamera pöydällä juhlat


© Shutterstock

Kertakäyttökamera luo nostalgiaa

Kertakäyttöinen kamera herättää monia muistoja. Se on ollut monien ensimmäinen kamera, mutta itse asiassa sillä on edelleenkin omat etunsa.

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Ensimmäinen kamera on monille ollut kertakäyttökamera. Heppoisuudestaan huolimatta se varmasti herättää monissa tunteita ja tuo mieleen muistoja.

Se on todennäköisesti moneenkin kertaan korvattu kalliimmalla ja paremmalla mallilla, mutta ehkäpä nyt olisi aika jälleen harkita kertakäyttökameran hankkimista?

Mihin kertakäyttökameraa tarvitaan enää nykyään? 

Kertakäyttökamerassa on omat selkeät etunsa vielä nykyäänkin. Se on halpa, ja kaikki osaavat käyttää sitä, mikä tekeekin siitä ihanteellisen seuralaisen juhliin.

Asettamalla kertakäyttökameran juhlanpöytään voi samalla luontevasti tehdä tuttavuutta muiden vieraden kanssa ja ottaa siinä sivussa mitä erilaisimpia kuvia.

Toinen hyvä syy kertakäyttökameran käyttöön ovat lapset. Kuvausriemua voi helposti tartuttaa lapsiin, jos heidänkin antaa kokeilla kertakäyttökameraa. Se on myös mainio tilaisuus nähdä maailma heidän silmin.

Lue myös: Polaroid-kamera tulee takaisin

Kertakäyttökamera pienissä häissä

Kertakäyttökamera juhlapöydässä antaa vieraille tilaisuuden osallistua juhlatunnelman ikuistamiseen.

© Shutterstock

Kertakäyttökameran kuvanlaatu

Kertakäyttöinen kamera on epäilemättä halpa ratkaisu, ja kuvanlaatu on tietysti sen mukainen.

Mutta mitä kertakäyttökameralla häviää laadussa, sen se voi voittaa tunnelmassa, koska kuvissa korostuu usein jokin väri, joko vihreä, keltainen tai punainen.

Kertakäyttökameran viehätys luultavasti perustuu polaroid-kameran tavoin vanhaan tekniikkaan.

Kodak-kertakäyttökamera

Kertakäyttökamera koostuu muoviobjektiivista ja muovikuoresta. Sisässä on filmi, jota ei voi erikseen irrottaa, joten kuvien kehityksen hoitavat alan ammattilaiset.

© LMVH Shutterstock

Miten kertakäyttökamera toimii?

Kertakäyttökamera on nimensä mukaan tarkoitettu käytettäväksi vain kerran. Sisällä on filmirulla, joka on valmiina. Joka kerta kun otetaan kuva, käännetään kameran vasemmassa yläkulmassa olevaa hammaspyörää.

Kun se ei voi enää käänny, kamera on käyttövalmis.

Useimmat kertakäyttökamerat kertovat, kuinka monta kuvaa filmirullassa on jäljellä, ja kun filmiä on kuvattu täyteen, annetaan koko kamera valokuvausliikkeeseen tai valintamyymälään.

Kuvat voidaan sekä tulostaa että tallentaa digitaalisesti sekä ladata digiversiot suoraan tietokoneelle, tabletille tai matkapuhelimeen. Ja tietenkin myös kertakäyttökameralla otettuja digitaalikuvia voidaan käsitellä kuvankäsittelyohjelmilla.

> Katso video: Lightroomia edistyneille, osa 1: valoisuuden säätämistä suotimilla

lapsi kertakäyttökamera

Lapset yleensä innostuvat kertakäyttökameroista.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!