Kuvaa ensin, tarkenna sitten

Perinteinen kamera saa todellisen haastajan uudentyyppisestä kuvakennosta, joka pystyy tekemään monia säätöjä, joihin vielä nyt meiltä menee kallista aikaa. Ensimmäinen malli julkistetaan vielä tänä vuonna.

torstai 23. kesäkuuta 2011

Pieni amerikkalaisfirma Lytro on tekemässä pientä vallankumousta kamerateknologiassa, joka erottaa tarkentamisen valottamisesta täysin. Paitsi värit ja valon pystyy Lytron uusi kamera rekisteröimään myös valon suunnan. Näin ollen kuvan voi ottaa välittämättä tarkennuksesta, jonka voikin hoitaa vasta käsittelyvaiheessa jälkeenpäin. Niinikään käsittelyvaiheessa voi hoitaa myös syväterävyyden, joten aukon koolla ei siinä mielessä ole enää väliä.

Koska automaattitarkennusta ei enää ole eikä tarvita, nopeutuu kameran toiminta entisestään huomattavasti. Teknologia, jolle Lytro on antanut nimen Light Field, mahdollistaa myös vaikuttavien 3d-kuvien ottamisen sekä kuvaamisen entistä hämärämmässä ilman salamaa.

Lytron kotisivuilla on kuvagalleria Light Field -teknologialla otetuista kuvista. Voit napsauttaa mitä tahansa kuvan kohtaa, ja tarkennuskohta muuttuu sitä mukaa. Yhtiön perustajaa Ren Ngia haastatelleen USATODAY.COM -sivuston mukaan kameran ensimmäinen malli julkaistaan vuoden lopussa, ja sekä kameran koko että hinta ovat vertailukelpoisia nykyisten kameroiden kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!