Laadusta tinkimättä

Vertailussa on seitsemän kätevänkokoista kameraa, joissa kaikissa on iso kuvakenno, kooltaan vähintään 17,3 x 13 mm.

torstai 5. huhtikuuta 2012

Aikaisemmin kompaktikameroiden ja peilijärjestelmäkameroiden välillä ei ollut mitään. Nyt tälle alueelle on ilmestynyt useita uudenlaisia kameroita, jotka tarjoavat kuvaajalle käteviä toimintoja, kuvaa misen mukavuutta ja ison kennon ansiosta erinomaisen kuvanlaadun.

Digitaalisten järjestelmäkameroiden ja kompaktikameroiden välillä oli pitkään ylittämätön kuilu. Järjestelmäkameran valtteja olivat monipuoliset ominaisuudet ja erinomainen kuvanlaatu, kun taas näppäilijöille riitti taskuunmahtuva kompaktikamera. Nämä kaksi kameratyyppiä eivät kuitenkaan riittäneet. Alettiin yhä yleisemmin kaivata kameraa, jossa yhdistyisi järjestelmäkameran hyvä kuvanlaatu ja kompaktikameramainen koko.

Isokennoisen kameran vahvat puolet:

Mikrojärjestelmäkameroissa ei ole peiliä. Tämän ansiosta kamerasta saadaan huomattavasti pienempi kuin peilijärjestelmäkamerasta. Suhteellisen suuren kennon ansiosta kuvanlaatu on kuitenkin hyvä.

Kun valitaan kamera, jossa on valovoimainen ja optisesti korkealaatuinen objektiivi, kuten esimerkiksi Fujifilm FinePix X100:ssa, kuva on terävä kulmiin saakka.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!