Leican uusin kallis järjestelmäkamera on kokonaan näytötön.

Leica poisti lcd-näytön

Leica on julkistanut uuden järjestelmäkameran legendaariseen M-sarjaansa. Kyseessä on M-D (Typ 262), jossa ei yllättäen olekaan näyttöä eikä valikkoa.

maanantai 2. toukokuuta 2016

Kaipaatko vanhoja filmiaikoja, jolloin laitettiin filmirulla kameraan, valittiin asetukset ja kuvattiin ilman mahdollisuutta välillä tarkistella, millaisia kuvista tulee?

Jos vastasit myöntävästi, on Leicalla mistä tarjota tällainen kamera digitaalisena versiona. Leica on nimittäin jättänyt näytön ja valikon pois uudesta digitaalisesta M-sarjan järjestelmäkamerastaan. Leica M-D on äärimmäisen yksinkertainen kamera. Kuvaaja vain asettaa suljinajan, himmenninaukon, ISO-herkkyyden ja etäisyyden kuvattavaan – ei muuta. Sitten vain kuvataan, kuten aina on tehty.

Kallis lelu

Kuvakennon tarkkuus on 24 megapikseliä, ja kamera tallentaa myös DNG-raakatiedostoja. Muotoilullisesti kyse on klassisesta M-kamerasta, jonka päällys on musta.

Leica M-D:tä on valmistettu ainoastaan 600 kappaletta. Ja mistähän se kertoo? Ainakin se on suhteessa kameran hintaan, joka on 5 300 euron luokkaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!