Nikon D800

Nikonin uusi kinokokoinen D800 panee vauhtia järjestelmäkameroiden pikselikisaan. Kamerassa on nimittäin uskomattoman tarkka 36 megapikselin kenno. Videokuva on ammattilaatua eli Full HD, ja lisäksi kamerassa on kehittynyt aiheentunnistus ja tarkennus. Testimme selvittää, onko D800 järjestelmäkameroiden tämän hetken ykkönen.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Vuoden tähän asti suurin kamerayllätys on eittämättä Nikonin uusi kinokoon kennolla varustettu D800. Se panee uutta vauhtia järjestelmäkameroiden pikselikisaan, joka onkin viime aikoina osoittanut laantumisen merkkejä, kun normaali pikselimäärä on asettunut 20 megapikselin kahden puolen. Tällainen on esimerkiksi uuden Nikonin kova kilpailija Canon EOS 5D Mark III.

Mutta 36,2 megapikselillään D800 jättää tarkkuudessa kauas taakseen kaikki kilpailevat järjestelmäkameramallit. Nämä megapikselilukemat ilahduttavat tietysti esimerkiksi maisema-, hää- ja muotikuvaajia, koska lisäpikselit mahdollistavat entistä paremman yksityiskohtien toiston. Ja vaikka 36 megapikselin kuvaa rajaa reilusti, rajattuun kuvaan jää silti riittävästi pikseleitä. Suuri rajausvara on tärkeä esimerkiksi lintukuvaajille. Reportaasi- ja urheilukuvaajat eivät sen sijaan ole uutuudesta kovin kovasti innostuneet, sillä suuri pikselimäärä merkitsee vastaavasti suurempia datamääriä, ja tämä on rajoittanut kameran suurimman täyden tarkkuuden sarjakuvausopeuden neljään kuvaan sekunnissa. Toinen huolta aiheuttava seikka on kameran kohinaherkkyys. Kun tällainen määrä pikseleitä pakataan kennoon, jonka koko on 36 x 24 mm, on syytä pelätä selvää kohinaa suurilla ISO-herkkyyksillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!