Nyt on aika parannella kameraa

Joululoma on sopiva ajankohta päivittää kameraan uusia toimintoja. Tässä on katsaus niihin uusimpiin kameramalleihin, joiden laiteohjelmistoja on päivitetty vastikään.

Vaikka kamera olisikin loppuun saakka kehitetty ja suosittu, tekevät kameravalmistajat niiden laiteohjelmistoihin koko ajan uusia päivityksiä, jotka tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia sekä korjaavat kameroiden toiminnoissa esiintyviä virheitä. Kameranomistaja voi itse ladata valmistajan verkkosivustolta uusimman laiteohjelmistoversion ja asentaa sen kameraansa.

Uusia laiteohjelmistoversioita ovat viime päivinä julkistaneet useat eri kameravalmistajat. Fujifilmiltä on ilmestynyt päivitykset järjestelmäkameroihin X-Pro1 ja X-E1, jotka päivityksen jälkeen näyttävät valotusarvot ja histogrammin suorakatselunäytössä; niin ikään raakamuuntamiseen on tullut parannuksia. Myös X-E2, X-A1 ja X-M1 ovat saaneet uusia toimintoja ja parannuksia.

Myöskin kompaktikamerat X100S ja FinePix X100 ovat uudistuneet laiteohjelmistojensa puolesta. FinePix X100 käynnistyy nopeammin, ja sen tarkennusjärjestelmäkin toimii paremmin päivityksen jälkeen. Fujifilmin laiteohjelmisto on ladattavissa täältä.

Pentaxin uusi peilijärjestelmäkamera K-3 on saanut uuden laiteohjelmistoversion, jonka ansiosta mm. sen HDR-toiminto on nopeutunut entisestään. Lisäksi kameran yleinen käyttövarmuus on parantunut, samoin automaattitarkennus. Ohjelmisto löytyy täältä.

Olympus on päivittänyt OM-D E-M1 -järkkärin kuvanvakausjärjestelmää ja tarkennusta. Kamera voidaan päivittää sen mukana tulleen ohjelmiston avulla.

Tänä vuonna on monien kameroiden laiteohjelmistoja päivitetty, joten kannattaa tarkistaa asia omalta kohdaltaan alla olevista linkeistä. Laiteohjelmisto päivitetään kameran muistikortin kautta. Muista ladata kameran akku ensin täyteen.

Canon Fujifilm Leica Nikon Olympus Panasonic Pentax Ricoh Samsung Sigma Sony

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!