Olympuskin osallistuu kilpavarusteluun

Maailman suurimmilla valokuvausmessuilla Kölnin Photokinassa julkaistaan joka päivä uusia tuotteita. Olympus julkisti kaksi PEN-kameramallia, neljä objektiivia ja kompaktin huippumallin. Monissa uutuuksissa on huomionarvoisia, erikoisia ominaisuuksia.

torstai 20. syyskuuta 2012

Samalla Olympus myös antaa tuotteilleen uusia nimiä - mikä osaltaan selkiyttää kamerateollisuuteen pesiytynyttä kummallista koodinimien sekamelskaa. Uusista kameroista PEN E-PL5 tottelee nyt myös nimeä PEN Lite, ja EPM2 on samalla PEN Mini. Kätevää: nyt kuluttajakin tietää, mitä mallia on menossa ostamaan. Mini-mallissa ei ole kääntyvää näyttöä, mutta muuten se on suurin piirtein samanlainen kuin Lite. Toinen näiden mallin välinen ero on se, että Liten otekahvan voi vaihtaa, mikä on yleensäkin harvinaista.

Liten ostaja saa kääntyvän, kolmen tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 460 000 pistettä. Kameran Micro Four Thirds -kennon resoluutio on 16,1 megapikseliä ja suurin ISO-herkkyys 25 600. Molemmissa em. malleissa on kuvanvakain. Kamerat voi myös yhdistää langattomasti lähiverkkoon SD-kortin avulla, ja niissä toimivan nk. FlashAirin ansiosta kuvia voi tallentaa kameralle sekä lähettää sovellusten avulla älypuhelimeen. Jatkuva tarkennus helpottaa liikkuvien kohteiden kuvaamista.

Olympus julkisti samalla myös neljä uutta kiinteäpolttovälistä objektiivia. Pölysuojattu makro-objektiivi, M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm F2,8 makro, on edullinen vaihtoehto ZUIKO DIGITAL ED 50 mm F2 -mallille.

Laajakulmauutuuksia ovat valovoimainen M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm F1,8 ja sen erikoisversio M.ZUIKO DIGITAL ED 12 mm F2. Jälkimmäisen ulospäin näkyvä erikoisuus on musta väri sekä se, että sitä valmistetaan vain rajoitettu erä, Olympus kertoo.

Olympus julkisti myös tuotteen nimeltä 15 mm F8 Body Cap, joka ei varsinaisesti ole objektiivi vaan enemmänkin suojakorkki. Siinä on kuitenkin kiinteäpolttovälinen ja -aukkoinen objektiivi, joten hätätilanteessa silläkin voi ottaa kuvia.

Jos vaihdettavaobjektiiviset mallit eivät sytytä, niin ehkäpä Olympus STYLUS XZ2 herättää mielenkiintoa. Kamera on kompaktisarjan lippulaiva, jossa on monia käsisäätömahdollisuuksia sekä kääntyvä näyttö ja valovoimainen (F1,8) 28 mm laajakulmaobjektiivi. Loppuun täytyy mainita vielä yksi kiva yksityiskohta: kameran otekahvan värivaihtoehdot punainen, violetti ja beige.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!