Panasonic Lumix GH5 II

GH5 II voidaan asettaa tarkentamaan henkilön silmiin, päähän tai kehoon. Kun asetus on käytössä, kamera seuraa henkilöä ja saat aina teräviä videoita ja valokuvia.

© Panasonic

Panasonic esittelee kaksi uutta Lumix-kameraa videokuvaajille

Panasonic on kehittänyt kaksi peilitöntä kameraa erityisesti videokuvaajille ja aina vain kasvavalle kuvaajajoukolle, joka haluaa suoratoistaa sisältöään.

torstai 27. toukokuuta 2021 teksti C. Trant

Panasonic on kehittänyt GH5-kameransa pohjalta kaksi upouutta kameraa, jotka on suunniteltu erityisesti videokuvaamiseen.

Kyse on malleista GH5 II ja GH6. Molemmissa on yhteistä se, että ne on tarkoitettu teräväpiirtovideoiden kuvaamiseen, mutta GH5 II on edullisempi vaihtoehto erityisesti vloggaajille.

GH6 on Lumix-sarjan uusi lippulaiva. Tämä malli on suunnattu ammattivalokuvaajille – mikä todennäköisesti näkyy myös hinnassa, jota emme vielä tiedä.

GH5 II on tarkoitettu kasvavalle määrälle käyttäjiä, jotka haluavat suoratoistaa sisältöä reaaliajassa.

GH5 II -mallilla saa 4K-kuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella, ja siinä on kehittynyt automaattitarkennusjärjestelmä, joka tarkentaa terävästi sekä ihmisiin että eläimiin.

Kamera seuraa silmiä aktiivisesti silmätarkennuksella, mutta se voi myös pitää koko kehon terävänä, jos kuvaaja niin haluaa.

GH5 II pystyy myös striimaamaan sisältöä suoraan kameran sivussa olevan verkkoliitännän kautta. Lisäksi kameralla voi striimata Panasonicin uuden sovelluksen avulla.

Panasonic esittelee samalla siis täysin uuden sovelluksen, jonka avulla on helppo suoratoistaa sisältöä reaaliajassa koko maailman nähtäväksi. Sovellus toimii sekä GH5 II- että GH6-mallilla.

GH5 II -mallin voi hankkia jo lähipäivinä Panasonicin verkkosivuilta. Hinta on noin 1900 euroa.

Panasonic Lumix GH5 II

Lumix GH5 II -kameraan on saatavana runsaasti lisävarusteita, jotka helpottavat videoiden kuvaamista. Tämä lisänäyttö voidaan kiinnittää kameran päälle, jolloin näet itsesi paremmin, kun olet itse kuvissa.

© Panasonic

GH6 on Panasonicin uusi lippulaivatuote, joka on suunniteltu videokuvaajalle

GH6 on Panasonicin mukaan suunnattu kasvavalle määrälle ammattikuvaajia, jotka haluavat striimata videoita parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla.

GH6 tallentaa videokuvaa 5,7K-tarkkuudella 60 kuvaa sekunnissa. Lisäksi siinä on useita erikoistoimintoja valokuvaajille, jotka haluavat kuvata esimerkiksi musiikkivideoita, dokumentteja tai videoklippejä sosiaaliseen mediaan.

Panasonic ei ole paljastanut kovin paljoa uudesta lippulaivamallistaan, mutta on varmaa, että GH6 on GH5 II:ta kalliimpi.

Panasonic odottaa GH6:n tulevan myyntiin vuoden 2021 lopussa, eikä hintaa ole vielä julkaistu.

Panasonic Lumix GH6

GH6-kameran kehitystyö on edelleen kesken, eikä Panasonic halua vielä paljastaa, miltä lopullinen kamera näyttää.

© Panasonic

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!