© Panasonic

Panasonic Lumix BGH1: Aivan uudenlainen monitoimikamera

Lumix BGH1 on uudenlainen kamera, joka soveltuu erityisesti videotallennukseen ja suoratoistoon, mutta sen voi myös liittää drooneihin.

perjantai 16. lokakuuta 2020 teksti Christian Trant

Alkuun voi olla vaikea selvittää, miten päin Lumix BGH1 -kameraa pidetään ja miten miten sitä käytetään. Se johtuu vain siitä, että kameran tyyppi on aivan uusi. 

Panasonic Lumix BGH1 on aivan uudenlainen kamera

Tunnemme perinteiset digijärjestelmät ja myös GoPro-toiminakamera on tuttu, mutta uusi laatikkomainen kamera on jotain aivan muuta.

Sitä voi käyttää monissa drooneissa  ja kameroita voi liittää yhteen, jolloin suoratoistossa voi esittää asiat samaan aikaan monesta eri suunnista.

Laatikkomaiseen runkoon voi kiinnittää monenlaisia objektiiveja ja tämä laajentaa videokuvauksen mahdollisuuksia. Pitkiä polttovälejä on saatavana ja myös laajan syvyysterävyyden antavia objektiiveja voi käyttää. 

Panasonic Lumix BGH1:ssa on valmiina riittävästi liittimiä.

Panasonic Lumix BGH1;n mitat ovat joka suuntaan alle 10 cm ja se painaa vain vähän yli 500 grammaa. Runkoon pitää aina kiinnittää jokin objektiivi.

© Panasonic

Kameran kenno on 10,2 megapikselin Micro Four Thirds -kokoa ja suurin herkkyyslukema on ISO 51 200. 

Kamera osaa tallentaa 4:2:0 10-bittistä C4K-videota 50 kuvan sekuntinopeudella ja lähettää HDMI-liitännän kautta C4K 4:2:2 10-bittistä videota ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

Kamera sopii ominaisuuksiensa ansiosta suoratoistoon ja ja erityisesti vaihdettavien objektiivien ansiosta tämä laatikkomainen kamera toimii suoratoistossa tavanomaista laadukkaammin.

Panasonic Lumix BGH1 maksaa noin 2400 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!