Panasonicilla kehitteillä uudentyyppinen kuvakennosuodin

Digitaalinen kamera pystyy erottelemaan eri värit toisistaan kuvakennon edessä olevan suotimen avulla. Panasonicilla on kehitteillä tähän uudenlainen tekninen ratkaisu, joka tuo mukanaan monia etuja.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Useimpien digitaalikameroiden kennon edessä on punaisiin, vihreisiin ja sinisiin ruutuihin jaettu Bayer-suodin, joka päästää lävitseen vain nämä värit ja ohjaa ne kunkin väristä valoa tunnistaville piksesleille. Suotimen ansiosta kenno ja prosessori tunnistavat värit ja erottavat ne toisistaan. Panasonicin mukaan Bayer-suotimen ongelma on se, että se häivyttää jopa 50-70 prosenttia valosta, ennen kuin valo pääsee kennolle.

Nyt Panasonic koettaa korjata asian uudella Micro color splitter -teknologiallaan, joka perustuu peristeisen suodattamisen sijaan diffraktioon. Toisin sanoen kennolle tuleva valo jaetaan eri tavalla, ja etuna on se, että edellä mainittua valohävikkiä ei synny. Niinpä kenno on tavallista herkempi valolle; Panasonic kertookin pystyvänsä tällä tekniikalla kaksinkertaistamaan kennojensa herkkyyksiä, mikä mahdollistaisi hämärässä kuvaamisen entistä pienemmillä ISO-herkkyyksillä. Sitä Panasonic ei ole kertonut, milloin se aikoo julkistaa tällä tekniikalla varustettuja kameroita, mutta yhtiön mukaan kyseistä tekniikkaa voidaan soveltaa nykyisillä valmistusmenetelmillä.

Tämä kuva on otettu kameralla, jonka kennon edessä on tavallinen Bayer-suodin.

Tämä kuva on otettu kameralla, johon on sovellettu uutta Micro color splitter -teknologiaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!