Uusi Panasonic Lumix GH6

Uusi GH6 tulee kauppoihin jo maaliskuun 2022 alussa.

© Panasonic

Panasonicin uusi kamera panostaa videoihin

GH-sarjan järjestelmäkamerat ovat Panasonicin lippulaivamalleja, jotka on suunnattu pääasiassa videokuvaajille. Tämä koskee myös uutta GH6-mallia, jossa on runsaasti parannuksia aiempiin GH-malleihin verrattuna.

keskiviikko 23. helmikuuta 2022 teksti C. Trant

Uusi Panasonic Lumix GH6 on vihdoin lanseerattu noin kolme kuukautta alkuperäisestä aikataulusta myöhästyneenä.

GH6 kuuluu kamerasarjaan, jonka käynnisti kaikkien aikojen ensimmäinen peilitön järjestelmäkamera, vuonna 2009 esitelty GH1, mutta Panasonic on matkan varrella vaihtanut sarjan kohderyhmää.

Nykyään GH-sarjan kamerat on nimittäin tarkoitettu enimmäkseen videokuvaajille, vaikka ne tarjoavatkin myös erinomaisia valokuvausominaisuuksia.

GH6 on ennen kaikkea videokuvaajille

Panasonicin uuden Lumix GH6 -kameran esittelyssä kävi selväksi, että uusi kamera on suunniteltu erityisesti videosisältöä tuottaville kuvaajille, joiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Kameralla saa 25 megapikselin kuvia, mikä ei ole suuri parannus aiempiin malleihin – tai kilpailijoihin – verrattuna.

Panasonic panostaa tällä kertaa täysin eri asioihin eli kameran video-ominaisuuksiin.

Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että kamerassa on uusi nopea Micro Four Thirds -kuvakenno, joka pystyy tallentamaan 5,7K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella.

Lisäksi GH6:lla voidaan kuvata 10-bittistä 4K-videota 120 kuvaa sekunnissa, mikä mahdollistaa laadukkaan slow motion -videon tallentamisen.

Ominaisuus puuttui aiemmista malleista – Panasonic GH5 Mark II:sta ja GH5:stä – mistä ne saivatkin kritiikkiä.

Lue myös: Näin videoon saadaan paras ääni

Uusi Panasonic Lumix GH6

GH6 voi myös tallentaa kameran sisäisesti timelapse-videoita 4K-tarkkuudella. Lisäksi kamera säätää itse valotuksen timelapse-sarjan kuviin, mikä varmistaa videon tasalaatuisuuden.

© Panasonic

Vakaampaa videota käsivaralta

Käsivaralla kuvaamista varten Panasonic Lumix GH6 -kamerassa on uusi 5-akselinen kenno, jonka ansiosta videoista tulee upeita ja sulavia.

Panasonicin mukaan viisiakselinen järjestelmä on suunniteltu lisäämään vakautta panoroinnissa, kun kameran on seurattava nopeasti liikkuvia kohteita.

Videoiden terävyyden varmistaminen on nyt helpompaa

Kun MF Assist -toiminto on käytössä videokuvauksen aikana, näytössä voidaan käyttää jopa kuusinkertaista suurennosta tarkennuksen tarkistamiseksi.

AF-ON-painikkeella tai painamalla näyttöä MF Assist -tilassa kuva suurenee, jolloin voidaan tarkistaa, mikä kohta on tarkennettuna.

Uusi toiminto varmistaa, ettei videokuvaa tarvitse enää koskaan toistaa suuremmalla näytöllä vain huomatakseen, että tarkennus on väärässä paikassa.

> Lue myös: Videoiden näyttäminen YouTubessa

Uusi Panasonic Lumix GH6

GH6:n muotoilu muistuttaa paljon aiempia malleja. Myös painikkeiden ja kameravalikon pitäisi olla lähes identtisiä. Tästä on hyötyä, jos GH-sarjan kamerat ovat jo ennestään tuttuja.

© Panasonic

Hinta ja saatavuus 

GH6 on saatavilla maaliskuusta 2022 alkaen. Pelkän kamerarungon hinta on 2390 euroa, ja 12-60 mm:n objektiivin kanssa 3090 euroa.

Olemme aiemmin arvioineet GH5:n. Voit lukea arvostelumme täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!