Parhaat harrastajille suunnatut järjestelmäkamerat

Innokas harrastaja haluaa kuvata mahdollisiimman hyvällä kameralla, jossa on vaihdettava objektiivi. Tässä testissä on seitsemän hyvää ehdokasta, joista jokaisen saa alle 1000 eurolla.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ei ole kovinkaan kauan siitä, kun vaihdettavalla objektiivilla varustettu kamera oli lähes poikkeuksetta peilikamera. Nyt ajat ovat muuttuneet. Tämän testin seitsemän kameraa jakautuvat teknisen perusratkaisunsa suhteen kolmeen ryhmään, joista jokaisella on omat hyvät puolensa. Ensimmäinen on klassinen peilijärjestelmäkamera, jolla on edelleen vankka asema ja jollaista useimmat ammattivalokuvaajat käyttävät.

Toisen perusratkaisun muodostavat SLT-kamerat. Lopulta myös Canon löysi tämän teknologian, josta tosin tunnetaan lähinnä Sony. Niissä on liikkumaton, puoliläpäisevä peili, jonka läpi valo kulkee kuvakennoon. Kuvakennon datan avulla muodostetaan elektroninen etsinkuva.

Kolmannen tyypin muodostavat peilittömät järjestelmäkamerat, joissa ei ole peiliä ollenkaan, ja tämän ansiosta ne ovat muita kameratyyppejä pienempiä. Pienimmissä peilittömissä käytetään näyttöä etsimenä. Tässä testissä sellaisia ovat Olympus ja Panasonic.

Testikamerat

CANON EOS 650D NIKON D5100 OLYMPUS PEN E-PL5 PANASONIC LUMIX DMC-GX1 PENTAX K-30 SAMSUNG NX20 SONY SLT-A65

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!