20 asiaa, joita et tiennyt järkkäristäsi

Järjestelmäkamera on edistynyt laite, täynnään kehittynyttä tekniikkaa ja toimintoja. Nyt sukellamme vain harvojen tuntemien ominai-suuksien syövereihin, jotta saisit järjestelmäkamerastasi entistä enemmän irti.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tee järkkäristä infrapunakamera Vanhalle, hyödyttömälle järjestelmäkameralle voi antaa uuden elämän infrapunakamerana. Se on tosin käytettävä huollossa, jossa infrapunasuotimen poistaminen maksaa ehkä 300–400 euroa. Sitten se voidaan vaihtaa infrapunasäteet läpäisevään suotimeen. Tämän jälkeen kamera havaitsee infrapunavalon, eikä sillä voida enää ottaa tavallisia valokuvia. Valkotasapainoa on säädettävä niin, ettei kuvista tule punaisia.

Bittien määrä kertoo värisyvyyden Kun kuvakennon on havaittava valo, se kerää hiukkasia, joista valo muodostuu. Niitä kutsutaan fotoneiksi. Ne kerääntyvät kuhunkin pikseliin digitalisoitaviksi, jotta kuvaprosessori voi muuntaa ne käyttökelpoiseksi tiedoksi. Tämä tapahtuu niin sanotussa A/D-muuntajassa, joka muuntaa sähköjännitteen biteiksi. Bittien lukumäärä määrää värisyvyyden. Fotonit muunnetaan digitaalimuotoon, joka koostuu sarjasta ykkösiä ja nollia. Jpg-tiedostot muunnetaan kahdeksanbittisiksi, jossa jokaisella perusvärillä on yhteensä kahdeksan ykköstä tai nollaa, eli 256 eri sävyä. 12 bitin värisyvyys vastaa raw-tiedoston 4096 eri sävyä. Kalliit järjestelmäkamerat käsittelevät kuvia 14-bittisinä, mikä vastaa 16?384 sävyä kutakin perusväriä kohti.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!