H4D-200MS

200 miljoonan pikselin Hasselblad on täällä

Tässä unelmakamera niille, joiden on ollut vaikeaa löytää riittävää kuvatarkkuutta

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Jos kuulut niihin, joita nykyisten ammattijärjestelmäkameroiden kuvatarkkuus ei alkuunkaan tyydytä, kannattaa sinun varmastikin vilkaista Hasselbladin uutuutta tavallista tarkemmin.

Sen uusin malli H4D-200MS pystyy nimittäin peräti 200 miljoonan pikselin tarkkuuteen. Sen pitäisi riittää jopa kaikista pienimpien yksityiskohtien toistamiseen muotokuvissa ja jalokivien mainoskuvissa. H4D-200MS:ssä on 50 miljoonan pikselin kuvakenno, mutta kameralla voi ottaa kuusinkertaisen päällekkäisvalotuksen samasta kohteesta ja yhdistää ne samaksi, huipputeräväksi kuvaksi.

Käytännössä tämä toimii siten, että kuvakenno on asennettu tarkkuustyönä tehtyyn kehykseen. Kenno siirtyy kuvien välillä puolentoista pikselin verran, joten kamera kuvaa vuorotellen punaista, vihreää ja sinistä perusväriä edustavan pikselin. Jos haluaa kuvata liikkuvaa kohdetta, joutuu siis tyytymään "vain" 50 miljoonan pikselin tarkkuuteen. Paljonko maksaa? Hinta on huikeat 32 000 euroa - johon lisätään arvonlisävero. Lue lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!