Canon rikkoo ennätyksiä

Aina vain lisää pikseleitä

Canon lyö lisää löylyä pikselikisassa. Valmistumassa on 120 megapikselin peilijärjestelmäkamera, ja lisäksi näköpiirissä on vielä tuon luvun kaksinkertaistaminen.

perjantai 11. syyskuuta 2015

Canon on kertonut suunnitelmistaan valmistaa peilijärjestelmäkameran, jonka cmos-kennossa on peräti 120 megapikseliä eli yli kaksi kertaa enemmän kuin parhaissa malleissa nyt. Kameraan käyvät EF-objektiivit, joten kyseessä lienee kinokoon kamera.

Canonilla on työn alla myös EOS-videokamera, joka taltioi 8K-tasoista (8192 x 4320 pikseliä) materiaalia. Tämä tarkoittaa 35,4 megapikselin kuvia 60 kuvan sekuntivauhdilla.

Tekninen kehitys ja kunnianhimo ei lopu tähän, sillä Canon kertoo myös kehitelleensä cmos-kennoa, jonka uskomattomalta kuulostava 250 megapikselin resoluutio on lajissaan maailmanennätys. Yhtiöstä kerrotaan, että jos matkustajalentokone kuvataan sellaisen tarkkuuden omaavalla kameralla ja hyvällä teleobjektiivilla 18 kilometrin päästä, lentoyhtiön nimi erottuu kuvassa olevan koneen kyljestä vielä silloinkin.

Kennon kokoluokitus on APS-H, joka on kinokokoa (full-frame) hieman pienempi; sen polttovälikerroin on 1,3. Video-otosten resoluutio eli tarkkuus on 30 kertaa suurempi kuin 4K, ja Canon arvioi, että tätä kennoa tullaan käyttämään erilaisissa valvonta- ja mittaustehtävissä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!