Canon EOS-1D X Mark III tähtää olympiakultaan

Canon on vihdoin saanut valmiiksi kaikki loputkin EOS-1D X Mark III -järjestelmäkameransa yksityiskohdat. Huippumalli on suunniteltu luonto- ja urheilukuvaukseen, ja muun muassa ensi kesän olympialaisissa Tokiossa se nähdään tositoimissa.

tiistai 7. tammikuuta 2020

Lokakuussa 2019 Canon antoi julkisuuteen tietoja tulevasta lippulaivakamerastaan.

Tänään – reilut puoli vuotta ennen Tokion kesäolympialaisia – Canon julkistaa loputkin EOS-1D X Mark III -huippumallinsa ominaisuudet.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III sopii täydellisesti suuriin käsiin, ja painoa on 1440 grammaa.

© Canon

Canon EOS-1D X Mark III on väsymätön

EOS-1D X Mark III:ssa on yli 100 uutuusominaisuutta verrattuna EOS-1D X Mark II -kameraan. Siinä on uusi kenno, suljin, näyttö ja nykyajan suuri trendi, silmäntunnistustarkennus.

Erityisesti resoluutiosta on heitetty runsaasti arvauksia, koska Sony julkisti vähän aikaa sitten urheilukameroidensa huippumallin A9 II:n, jonka resoluutio on 24 megapikseliä.

Olimme odottaneet myös vähintään saman tason resoluutiota, mutta Canon EOS-1D X Mark III:n käyttäjän on tyytyminen 20 megapikseliin. Canonilta kerrotaan kuitenkin, että kuvakennon edessä olevaa alipäästösuodinta on kehitetty kuvien yksityiskohtaisuuden lisäämiseksi.

Suhteellisen alhaisen resoluution syynä on tietysti se, että urheilukuvaajat eivät tarvitse niinkään pikseleitä vaan nopeutta, ja tässä Canon on erittäin hyvä. EOS-1D X Mark III ottaa jopa 20 kuvaa sekunnissa näytön kautta ja 16 kuvaa sekunnissa etsimen kautta kuvattaessa.

Vieläkin vaikuttavampi on uuden Canonin kuvauskestävyys: sillä saa näet yli 1000 kuvan sarjoja ennen kuin puskuri täyttyy! Tämä on ennennäkemätöntä.

Canon EOS-1D X Mark III:n uutuusominaisuudet.

EOS-1D X Mark III:ssa on peräti 102 uutuusominaisuutta verrattuna edeltäjäänsä, EOS-1D X Mark II:een.

© Canon

Yli 8 000 euron kamerahirmu

Kuvat tallentuvat huippunopealle CFexpress-kortille, jonka kirjoitusnopeus on noin 1400 megatavua sekunnissa eli täysin eri luokkaa kuin SD-kortin nopeus. EOS-1D X Mark III:ssa on kaksi CFexpress-korttipaikkaa.

Canon lupaa jopa 2 850 kuvaa yhtä akunlatausta kohden, ja video voidaan tallentaa jopa 5,5K-resoluutiolla. Kamerassa on myös uusi, kosketusherkkä ohjaussauva, ja kaikki painikkeet on valaistu.

Canon EOS-1D X Mark III:n hinta on peräti 8 100 euroa, mutta tässä ainakin on peilijärjestelmäkamera, joka tallentaa nopeimpienkin eläinten ja olympiaurheilijoiden liikkeet alusta loppuun.

Kameran toimitukset alkavat helmikuussa.

Olemme jo testanneet Canon EOS-1D X Mark III:a, ja tässä ensivaikutelmamme

Canon EOS-1D X Mark III

Kaikki painikkeet on valaistu. Huomaa myös uusi kosketusherkkä ohjaussauva AF-ON-painikkeen yhteydessä oikeassa yläreunassa.

© Canon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!