Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV vakuuttaa erinomaisella kuvanlaadullaan

Canon EOS 5D Mark IV on parannettu versio edeltäjästään, mm. nopeutta on tullut lisää. Me olemme jo testanneet kameran.

perjantai 16. syyskuuta 2016

Pitkään sitä saatiinkin odottaa. Siitä on yli neljä vuotta, kun Canon viimeksi toi uuden kameramallin kuuluisaan EOS 5D-sarjaansa.

Viimein odotus palkittiin. Canon EOS 5D Mark IV on nimittäin huomattavasti uudistunut versio edeltäjästään EOS 5D Mark III:sta.

Testatessamme uutuutta meitä ilahdutti sen sarjakuvausnopeus, joka on nyt 7 kuvaa sekunnissa, vaikka kuvatarkkuus on nyt peräti 30 megapikseliä.

Värit ja sävyt toistuvat entistä puhtaampina, ja kohinanpoisto suurilla herkkyyksillä toimii tehokkaasti. Kamerassa on nyt onneksi kosketusnäyttö, josta voidaan säätä kaikki tärkeimmät asetukset, mikä on hyvin edistyksellistä verrattuna jopa itse Canonin lippulaivaan EOS 1D X Mark II.

> Lue myös kilpailijan testi: Nikon D810.

Video: EOS 5D Mark IV

Tällä videolla puramme kameran pakkauksestaan ja tarkastelemme sen yksityiskohtia ja ominaisuuksia.

EOS 5D Mark IV:n uusiin ominaisuuksiin kuuluu Dual Pixel Raw -toiminto, joka yhdessä kameran Dual Pixel -kennon kanssa muodostaa raakakuvatiedoston, jota voidaan hienosäätää Canonin omalla kuvankäsittelyohjelmalla.

Kyse tarkennuskohdan ja taustasumennuksen hienosäädöstä. Tämä kuulosti aluksi lupaavalta, mutta sen merkitys käytännössä melko vähäiseksi. Sitä vastoin sekä valokuvien että videon (4K) laatu on huippuluokkaa.

Lue koko testi

Kamerassa on muitakin uutta ja kiinnostavaa, kuten voit lukea Välineoppaastamme löytyvästä testistä. Siinä kerromme tarkemmin mm. kameran käytettävyydestä ja kuvanlaadusta. > > Tilaajana voit lukea koko testin täältä.

Testi ilmestyy painetun lehden numerossa 15/2016, joka ilmestyy lokakuun alkupuolella.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!