Canonilta EOS-1D X Mark II

Canonin uusi huippumalli on entistäkin tehokkaampi niin kuvausnopeudeltaan kuin tarkennukseltaankin.

tiistai 2. helmikuuta 2016

Canon julkistaa tänään malliston huipulle sijoittuvan digitaalisen EOS-1D X Mark II -peilijärjestelmäkameran. Uuden EOS-1D X Mark II:n sarjakuvausnopeus on 14 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla ja automaattitarkennuksella. Suorakatselulla kuvattaessa voidaan päästä jota 16 kuvaan sekunnissa ilman automaattitarkennusta, ja tällä nopeudella tämä kamera pystyy tallentamaan samalla otolla peräti 170 raakakuvaa, jos sisässä on nopea CFast 2.0 -kortti.

Automaattitarkennusta on parannettu entisestään, joten tarkennuspisteet peittävät nyt suuremman osan etsinkuvasta ja pystyvät toimimaan hyvin hämärässä, jopa -3 EV:n valaistuksessa. Lisäksi uusi valotussensori auttaa automaattitarkennusta tunnistamaan kuvattavan kohteen, mikä helpottaa liikkuvien kohteiden vangitsemista. Kuten edeltäjämallissa, on tässäkin 61 tarkennuspistettä, joista ristikkäistyyppisiä on 41. Kaikki 61 pistettä toimivat aukolla F8, mikä on hyvä uutinen telejatketta käyttäville kuvaajille.

Kamera tallentaa luonnollisesti 4K-videota, jolloin se tarkentaa kuvakennon avulla. Tämä johtuu Dual Pixel CMOS AF -tarkennustekniikasta: vaiheentunnistus tapahtuu jo kennossa, joten automaattitarkennus pystyy nopeasti ja tarkasti seuraamaan liikkuvaa kohdetta. Kameran kaksi Digic 6+ -prosessoria osaltaan varmistavat toimintojen nopeuden.

EOS-1D X Mark II:ssa on 20,2 megapikseliä, ja suurin ISO-herkkyys on 409 600. Kosketusnäytön koko on 3,2 tuumaa, ja kamerassa on kompassi ja gps-paikannus, joka ei pelkästään kirjaa kuviin kuvauspaikkojen sijainteja ja kuvaussuuntia vaan pitää myös kellon ajan tasalla, jotta kuvien aikatiedot ovat aina oikeat. Kameran rungon hinta on noin 6600 euroa, ja toimitukset alkavat toukokuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!