Canonilta EOS 7D Mark II

Canon esitteli heti Photokina-messujen alkajaisiksi EOS 7D Mark II -kameramallin. Yhtiö on laittanut uuteen peilijärkkäriinsä tehoa. Uutuuskameran nopean automaattitarkennuksen lisäksi huomiomme kiinnittyi uudentyyppiseen peilimekanismiin.

tiistai 16. syyskuuta 2014

Canon on päivittänyt lippulaivamalliaan APS-C-kennokoon peilikameroiden kokoluokassa. Maailman suurimilla valokuvausalan messuilla, Kölnin Photokina-tapahtumassa Saksassa julkistettu EOS 7D Mark II on nopeiden tilanteiden kamera. Tarkennuspisteitä siinä on peräti 65, ja kaikki ovat ristikkäistyyppisiä; edeltäjämallissa pisteiden määrä on vain 19. Lisäksi uutuusmallin sarjakuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa, kun edeltäjässä vastaava luku oli kahdeksan.

Automaattitarkennus löytää kohteen jopa -3 EV:n valaistuksessa, joka vastaa kuunvaloa, ja tarkentaminen onnistuu silloinkin aukolla F8, joten tarkennus toimii myös useimpien telejatkeiden kanssa, vaikkei objektiivi olisi kovin valovoimainen. Kuvakennon tarkkuus on 20,2 megapikseliä ja siihen on sovellettu Canonin Dual Pixel AF -teknologiaa, jolla pyritään aina mahdollisimman nopeaan tarkentamiseen.

Kamerassa on uudentyyppinen peilirakenne, jonka ansiosta peili liikkuu entistä nopeammin, parantaa tarkennuksen toimintaa ja aiheuttaa entistä vähemmän tärinää kuvaustilanteessa. Mekanismia säätelee moottori eivätkä jouset, kuten edeltäjämallissa. Valotusmittari on edistyksellisempi kuin itse huippuammattilaismalli EOS-1D X:ssä. Pikseleitä siinä on 150 000, ja se erottaa värit sekä myös ihmiskasvot erittäin hyvin. EOS 7D Mark II on saatavilla marraskuussa. Rungon suositushinta on 1950 euroa.

Photokina-messuilla Canon esitteli myös taskukameramallin PowerShot G7 X. Siinä on 20,2 megapikselin ja 13,2 x 8,8 mm:n kenno, 4,2-kertainen zoom, joka vastaa kinokoon 24-100 mm:ä ja jonka valovoima on F1,8-2,8 sekä langattomat wi-fi- ja NCF-ominaisuudet. Tämä malli haastaa Nikon 1 -sarjan kamerat ja Sony Cyber-shot RX100 III:n. Tarkennuspisteitä on 31, ja sarjakuvausnopeus on 6,4 kuvaa sekunnissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!