Canon EOS 5D Mark IV

Canonilta kinokoon peilijärkkäri EOS 5D Mark IV

Kauan uumoiltu Canon EOS 5D Mark IV on vihdoin julkistettu. Uutuuskamera tallentaa valokuvat entistä tarkempina, ja video on 4K-laatua.

torstai 25. elokuuta 2016

Canonin 5D-sarja kuuluu monen aktiivisen valokuvausharrastajan suosikeihin mm. täyden kinokoon kuvakennon ansiosta, ja nyt on sarjaan tullut uusi malli. EOS 5D Mark IV:n resoluutio on kasvanut edeltäjämallin 22,1:stä 30,1 megapikseliin, ja Canonin Dual Pixel -tekniikan ansiosta automaattitarkennus on nopea myös suorakatselulla kuvattaessa.

Canon EOS 5D Mark IV Front

Dual Pixel -tekniikkaa sovellettaessa tarkennus tapahtuu jo kuvakennossa, jossa jokainen pikseli on jaettu kahteen fotodiodiin, ja EOS 5D Mark IV:ssa näitä diodeja hyödynnetään ensimmäistä kertaa myös tarkennuksessa.

Kamerassa on näet valittavana Dual Pixel RAW -tila, jota käytettäessä kamera ottaa kaksi kuvaa, jotka ovat aavistuksen limittäin. Näin syntyy raakakuvatiedosto, joka on normaalia kaksi kertaa suurempi, ja kuvan lopullinen terävyys optimoidaan myöhemmin raakamuunnosvaiheessa kuvankäsittelyssä.

Canon EOS 5D Mark IV Back

Vahvempi ja nopeampi

Sumeasta kuvasta ei saa terävää, eikä tarkennuskohtaakaan yleensä jälkeenpäin voi muuttaa, mutta tämän tekniikan avulla voidaan kuitenkin tarkennuskohtaa siirtää aavistus esimerkiksi silmäripsistä pupilliin. Dual Pixel RAW -tekniikan avulla voidaan myös vähentää heijastumia sekä tarkentaa hieman tarkkuusalueen ulkopuolellekin jääneitä kohtia.

Canon EOS 5D Mark IV Top

Uutuuskameraan on tehty myös parannuksia EOS 5D Mark III:een nähden: Sarjakuvausnopeutta on lisätty kuudesta seitsemään kuvaan sekunnissa, video on 4K-laatua, ja uutuudessa on gps-paikannus ja wi-fi-verkkoyhteystoiminto. Lisäksi kamerassa on kosketusnäyttö.

Runko on entistä paremmin tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, ja kameran takana on uusi painike, jolla tarkennustilan vaihtaminen käy helposti.

Canon EOS 5D Mark IV -kameran myynti alkaa syyskuussa, ja rungon hinta on noin 4300 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!