Canonilta nopea ammattilaiskamera

Canon on esitellyt EOS-1D X:n, joka sopii niin urheilua kuvaavalle kuin studiossa työskentelevälle ammattilaiselle. Uuden, nopean lippulaivan resoluutiolta moni odotti kenties enemmänkin.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Canonin uutuus yhdistelee kahta muuta malliaan yhdeksi ammattilaiskameraksi. EOS-1D X:ssä yhdistyvät urheilukamera EOS 1D Mark IV ja studiokamera EOS 1Ds Mark IV. Canon EOS-1D X:ssä on kaksi uutta DIGIC 5+ -prosessoria ja valotusmittarilla oma DIGIC 4-prosessori. Ne yhdessä 18,1 megapikselin CMOS-kennon kanssa takaavat erinomaisen suorituskyvyn. Erottelukyky on valmistajan mukaan erittäin heikossakin valossa hyvä ja kuvakohina vähäistä. Kenno tuottaa ihanteellisen kuvanlaadun myös laajakulmalla kuvattaessa ja auttaa näin kuvaajaa syvyysterävyyden hallinnassa. Liikkuvan kohteen kuvaamiseen EOS-1D X sopii loistavasti, koska sillä saa 12 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla, ja erittäin nopeassa kuvaustilassa kuvataajuus on 14 kuvaa/sekunti.

ISO-herkkyysalue on peräti 100 – 51 200, joka on laajennettavissa arvoon 204 800. Uusi herkkä 61 pisteen laaja-alainen automaattitarkennusjärjestelmä tarkentaa täsmällisesti ja nopeasti. Tarkennusjärjestelmässä on 41 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä, joista viisi on kaksoisristikkäistyyppisiä. Canon EOS-1D X:lla voi kuvata Full HD (1080 p) -videota, ja suurin herkkyys on ISO 32 000. Malli tulee myyntiin huhtikuussa. Hinta vahvistetaan myöhemmin, alustava suositushinta on 6000 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!