Canonilta uutuuskamera EOS 80D

Canonin tämänpäiväinen kamerajulkistus ilahduttaa monia harrastajia. EOS 80D korvaa pian kolmen vuoden ikäisen EOS 70D:n.

torstai 18. helmikuuta 2016

Canon esitteli vastikään ammattilaisille suunnatun huippukameran EOS-1D X Mark II, ja tänään on harrastajien vuoro. Kolme vuotta EOS 70D:n julkistuksen jälkeen paljastettiin manttelinperijä EOS 80D. Kennon tarkkuus on parantunut 20:stä 24,2 megapikseliin. Kamerassa on uusi Digic 6 -prosessori, joka poistaa tehokkaasti kuvakohinaa. ISO-herkkyysalue on 100–16 000, ja se laajenee ISO 25 600:aan.

EOS 80D ottaa seitsemän kuvaa sekunnissa. Edeltäjässä oli 19 tarkennuspistettä, mutta uutuusmallissa niitä on 45 ja ne ovat kaikki ristikkäistyyppisiä. Tämä tiennee hyvää jatkuvan automaattitarkennuksen kannalta – myös suorakatselulla kuvattaessa. Kamerassa on uusi valonmittausjärjestelmä, jonka valoherkkyys on peräti -3,0 EV, joten kamera tarkentaa hyvin hämärässä ilman tarkennusapuvaloa. Kamerassa on timelapse-kuvaustoiminto, jonka aikana voidaan tarkentaa kosketusnäytöltä. EOS 80D:ssä on myös wi-fi - ja NFC-yhteystoiminnot.

Samalla Canon julkisti myös uuden objektiivin EF-S 18-135 mm F3.5-5.6 IS USM, joka Nano USM -tekniikkansa ansiosta tarkentaa nopeasti, tarkasti ja hiljaa yhdessä EOS 80D:n kanssa. Uutuusoptiikan lisälaitteena on pian saatavana myös zoomsovitin PZ-E1, jonka avulla zoomaaminen käy tarkasti ja siististi. Laitteessa on wi-fi-toiminto, joten sovelluksen avulla sitä voi käyttää zoomausapuna myös kännykkäkamerassa.

Canon EOS 80D:n (runko) suositushinta on 1340 euroa, ja em. zoomobjektiivin kanssa paketin hinta on 1780 euroa. Tuotteet tulevat myyntiin maaliskuun lopussa.

Olemme jo alustavasti kokeilleet kameraa ja objektiivia, joten pian kerromme lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!