Tuleva Nikon D6
© Nikon

D6 on Nikonin seuraava huippumalli

Nikon on antanut tietoja tulevasta D6-mallistaan, josta tulee yhtiön tähän asti edistyksellisin peilijärjestelmäkamera. Nikonilta on tulossa myös kiinnostava telezoom.

torstai 5. syyskuuta 2019 teksti J. Vestergaard

Nikon esitteli maineikkaan D-sarjansa 20 vuotta sitten, vuonna 1999, tuomalla markkinoille D1-peilijärjestelmäkameran.

Juhlavuoden kunniaksi yhtiö on nyt kertonut tulevasta huippumallista, Nikon D6:sta.

Uutinen ei yllätä, koska edeltäjämallin esittelystä on yli kolme vuotta. Lisäksi ensi vuosi on olympiavuosi, joiden alussa yleensä julkistetaan uusia kameroita, jotka sopivat erityisesti urheilukuvaajille. Vuoden 2020 olympialaiset järjestetään vieläpä Nikonin kotikonnuilla Tokiossa.

Tuleva Nikon D6

Tältä näyttää tuleva Nikon D6.

© Nikon

Erikoisuuksia luvassa

Nikon kirjoittaa lehdistötiedotteessa, että kamera on yhtiön kaikkien aikojen edistyksellisin järjestelmäkamera, mutta sen tarkempaa tietoa Nikonilta ei tässä vaiheessa tihku.

Kameran on luonnollisesti kyettävä vastaamaan ammattikuvaajien tiukkiin vaatimuksiin vaikeimmissakin kuvausolosuhteissa.

Lue edeltäjämalli Nikon D5:n arvio täältä.

Hyviä uutisia urheilukuvaajille

Tuleva telezoomobjektiivi AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR.

Tuleva telezoomobjektiivi AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR.

© Nikon

Nikon ilmoitti yhdessä D6:n kanssa valmistelevansa uutta objektiivia. Kyseessä on Nikon F-kiinnityksen 60. vuosipäivän juhlistaminen. Kiinnitystyyppi on käytössä myös D-sarjan kameroissa.

Tuleva AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR soveltuu erityisesti urheilukuvaajille. Valovoima on F2,8 koko polttovälialueella.

> Lue myös: 5 helppoa vinkkiä toimintakuvaukseen

Kirjaimet VR kertovat, että objektiivissa on kuvanvakain, ja lisäksi lyhenne SR herättää kiinnostusta. Emme ole nähneet sitä aikaisemmin, ja Nikon ei paljasta lehdistötiedotteessa, mistä on kyse.

Nikon ei ole keronut vielä edes sitä, milloin AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR ja Nikon D6 tulevat markkinoille.

Myöskään hintoja ei ole annettu julkisuuteen.

> Lue myös: Tässä tulevat Nikon Z 6 ja Z 7 – Nikonin uudet peilittömät kinokennoiset järjestelmäkamerat

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!