Ensimmäiset kokemuksemme Canon EOS 5DS:stä

Saimme käsiimme uuden Canon EOS 5DS -mallin ensimmäisten joukossa, joten meillä on ollut jo hieman aikaa tutustua sen toimintoihin. Kamera ei todellakaan tuottanut pettymystä.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kolme kuukautta sitten Canon esitteli uuden lippulaivamallin EOS 5DS peilijärjestelmäkameroiden luokassa. Sen kuvakennon tuottama kuvatarkkuus on ennätyksellinen 50,6 megapikseliä. Kamera ei vieläkään ole tullut kauppoihin, mutta me pääsimme kokeilemaan sitä ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa. Uutuuskamera muistuttaa EOS 5D Mark III -mallia, joten klassisesta ja viimeistellystä suunnittelusta on pidetty kiinni, ja lisäksi kuvatarkkuus ja prosessorin laatu ovat parantuneet.

EOS 5DS:n positiivisiin yllätyksiin kuuluu hienostuneen hiljainen laukaisuääni. Kuvatiedot tulevat tässä maiilssa näytölle joystick-valitsinta liikuttelemalla, mikä on hyvin kätevää; esimerkiksi näkymän vaihtaminen RGB-histogrammista tavalliseen histogrammiin käy näppärästi.

Tässä kamerassa on uusi timelapse-toiminto. Sen käyttö on kätevää: kamera asetetaan intervallikuvaukselle, jolloin se tallentaa suuren määrän kuvia määrätyn ajan ja määrätyllä laukaisutiheydellä, minkä jälkeen se myös automaattisesti tekee niistä videoleikkeen sekä näyttää samalla kuvaustiedot. Valmis timelapse-video on helppo siirtää ja jakaa sosiaalisissa medioissa.

Tämä kameramalli toimii yleisesti ottaen hyvin, vaikkakin joissain tietyissä tilanteissa olisimme toivoneet lisää nopeutta. Muistettakoon kuitenkin, että kokeilemamme kameramalli on vielä hieman keskeneräinen, samoin sen laiteohjelmisto. Samasta syystä emme voi tässä näyttää testikuvia niiden alkuperäisessä koossa eli täydellä resoluutiolla. Canon viimeistelee laiteohjelmiston valmiiksi, ja vasta sitten kamera on valmis markkinoille. Me testaamme sen lähitulevaisuudessa. Tässä on muutamia tällä kameramallilla ottamiamme kuvia. Lisäksi myös samalla kameralla ottamamme timelapse-video sekä video kameran purkamisesta pakkauksestaan.

_26a0026.jpg _26a0036.jpg _26a0042.jpg _26a0050.jpg _26a0055.jpg _26a0061.jpg _26a0067.jpg

Timelapse:

Unboxing:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!