Entistä pikkutarkempi Nikon

Nikon on tehnyt uuden version halvimmasta peilijärjestelmäkamerastaan. Sekä itse runko että pakettiobjektiivi ovat entistä pienempiä, ja D3300 myös tekee terävämpää jälkeä kuin edeltäjänsä.

tiistai 7. tammikuuta 2014

Nikon on ryhtynyt poistamaan kameroistaan alipäästösuotimia ahkerammin kuin mikään toinen kameravalmistaja. Tuon suotimen tehtävänähän on yleensä poistaa kuvista nk. moiré-ilmiö (tietyistä raidallisista tekstiileistä välittyvä häiritsevä läikekuvio) sumentamalla kuvaa aavistuksen verran. Kameroiden kuvakennojen pikselimäärien kasvaessa ovat alipäästösuotimet kuitenkin harvinaistumassa.

Viime vuoden aikana Nikon on kuvatarkkuutta lisätäkseen poistanut alipäästösuotimen uusista peilikameroistaan, ja sama on kyseessä tälläkin kertaa. Harrastajamalli D3300:n resoluutio on sama 24 megapikseliä kuin edeltäjämallissa D3200, jossa puolestaan vielä on alipäästösuodin kennon edessä.

Uutuuskamera on myös edeltäjäänsä pienempi ja kevyempi, ja D3300:een on myös saatavana uusi 18–55 millin pakettiobjektiivi, joka on kokoonpantuna vain kuuden senttimetrin mittainen.

Uutta on myös Expeed 4 -kuvaprosessori, jonka ansiosta suurin ISO-herkkyys on 12 800, laajennettuna 25 600. Nikon D3300 tulee myyntiin tammi-helmikuun vaihteessa, ja rungon suositushinta on 585 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!