Hasselblad V1D

Hasselbladilta uusi 75 megapikselin konseptikamera

Hasselblad juhlistaa juhlavuottaan räätälöitävällä konseptikameralla, uudella objektiivilla ja peilittömän X1D-kameransa juhlavuosiversiolla.

tiistai 20. syyskuuta 2016

Hasselblad juhlii 75-vuotista taivaltaan ja kutittelee asiakkaita uutisilla Photokinassa.

Yhtä uutuuksistaan Hasselblad nimittää konseptikameraksi. Se on kamera, joka on saanut paljon tyylillisiä vaikutteita Hasselbladin perinteisestä V-kamerasta, jonka tarkkuus on peräti 75 megapikseliä ja joka voidaan muokata käyttäjän mukaan.

Uusi kamera, nimeltään V1D 4116 Concept on muodoltaan kuin pieni musta laatikko, ja kuvaaja päättää itse, onko näyttö päällä vai takana – vaiko molemmissa paikoissa. Sitä voidaan käyttää käsikahvan kanssa tai ilman, ja se voidaan kiinnittää oikealle tai vasemmalle puolen.

Vielä on epäselvää, milloin V1D tulee kauppoihin ja mihin hintaan.

Uusi objektiivi ja ja juhlavuoden X1D

Hasselbladin toinen uutuus on XCD-objektiivimalliston uusi jäsen, nimittäin XCD 30 mm, jota voidaan käyttää keskikoon X1D-kamerassa – ja jokin tuntuu viittaavan siihen, että sitä voidaan käyttää myös yllämainitussa V1D-rungossa.

X1D:stä puheen ollen, Hasselblad kertoo menestystarinastaan vielä yhden uutuuden avulla. Peilitön 50 megapikselin keskikoon X1D-kamera tulee nimittäin myös 4116-versiona. Malli on täysin musta ja se myydään 45 mm:n XCD-objektiivin, nahkahihnan, laajennetun takuun ja erikoiskotelon kanssa. Hinta Yhdysvalloissa on lähes 11700 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!