Huippumoderni retromalli Nikonilta

Nikon on herättänyt henkiin klassisen F-kameramallinsa. Juuri julkistetussa Df-peilijärkkärissä on lippulaivamalli D4:n kuvakenno sekä runsaasti säätimiä joka makuun.

tiistai 5. marraskuuta 2013

Analogiaikaisen nikonistin sielussa saattaa käydä värähdys, kun hän muistelee taannoisia Nikon F-klassikoita, joiden kuvanlaatu ja kestävyys olivat ensiluokkaisia. Nyt tätä ikonista kamerasarjaa on elvytetty eloon julkistamalla FX- eli kinokoon uutuusmalli Df. Nikon on tehnyt parhaansa, jotta uutuustuote kaikin puolin vastaisi nykyvaatimuksia ja standardeja.

Kamerassa on D4-ammattilaismallin kenno, jonka erottelukyky on 16 megapikseliä. Kuten tiedetään, kuvanlaatu ei ole yhtä kuin suuri pikselimäärä; on myös niin, että pienempi pikselimäärä saa aikaan vähemmän kuvakohinaa kuin suuri pikselimäärä. Kun tähän lisätään Df:n nopea Expeed 3 -prosessori, pitäisi kuvanlaadun olla huippiluokkaa myös suurilla herkkyyksillä hämärässä kuvattaessa. Tässä kamerassa suurin ISO-arvo onkin peräti 204 800.

Nikon Df:n 39 pisteen tarkennusjärjestelmä on herkkä jopa –1 EV:hen asti ja objektiivien kanssa yhteensopiva F8:aan asti. Kameran kuvakenno ja sen 2016 kuvapisteen RGB-kenno toimittavat tarkat tiedot aiheentunnistusjärjestelmälle, joka optimoi valotuksen, automaattitarkennuksen ja valkotasapainon juuri ennen laukaisua. Sarjakuvausnopeus on 5,5 kuvaa sekunnissa.

Nikon Df:ssä on oma valitsin suljinajalle, ISO-herkkyydelle ja valotuksenkompensaatiolle, mikä lämmittänee analogiaikoja haikailevienkin mieltä.

Lasipentaprismalla varustetun optisen etsimen kuva-ala on noin 100 % ja suurennus noin 0,7-kertainen. Lisäksi siinä on DX-rajaustila ja etsimen merkinnät. Nestekidenäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa eli 8 cm ja tarkkuus 921 000 pistettä. Kameran mukana toimitetaan erikoisversio Nikonin suositusta AF-S 50 mm f/1.8G Nikkor -objektiivista. Tuotteet tulevat myyntiin 28.11. ja niiden suositushinta on yhteensä 3 265 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!