EOS1 DX Mark II ja D5

Kaksintaistelu: EOS1 DX Mark II ja D5

Kuvauslaitteisto nousee uudelle tasolle näillä huippumalleilla, sillä ne ovat sekä muita tarkempia että nopeampia. Nyt on kaksintaistelun aika.

maanantai 1. elokuuta 2016

Digikuva testasi kaksi raskaan sarjan huippukameraa, Canon EOS1 DX Mark II:n ja Nikon D5:n. Ottelussa oli neljä erää, joissa mitattiin ottelijoiden kyvyt ergonomiasta kuvanlaatuun ja käyttöominaisuuksiin.

Lopuksi arvioimme kilpailijat kuvanlaadun, käyttömukavuuden, toimintojen ja hinnan perusteella sekä ratkaisimme voittajan.

Tässä kolme hyvää ominaisuutta, joista pidimme molemmissa kameroissa.

3 hyvää ominaisuutta Canon EOS1 DX Mark II:ssa

1. Nopeampi sarjakuvaustoiminto Se parantaa paljon juuri oikean silmänräpäyksen taltioimisen mahdollisuuksia. Canon on testin nopein, ja 14 kuvan sekuntivauhdissakin kaikki toimii moitteetta aina automaattitarkennukseen saakka. Käsitarkennuksella voi ottaa 16 kuvaa sekunnissa.

2. 4K-video Tämä ominaisuus löytyy molemmista kameroista, mutta Canon tallentaa 60 kuvan sekuntinopeudella, minkä ansiosta esim. nopeat liikkeet tallentuvat tarkemmin.

3. 61 tarkennuspistettä Niistä 41 on ristikkäistyyppisiä, jotenka automaattitarkennus pysyy kohteessaan erinomaisesti.

3 hyvää ominaisuutta Nikon D5:ssä

1. Kestävä akku Nikonin akku on kookas muttei silti Canonia suurempi. Akku kestää silti peräti 3 780 kuvan ottamisen.

2. Yhteensopivuus D5 -mallissa voi käyttää jopa vuonna 1959 tehtyjä objektiiveja sekä myös Nikonin pienempien APS-C-kennoisten järkkärien optiikkaa.

3. Automaattinen hienotarkennus D5:ssä on ensimmäisenä kamerana koskaan helppo ja tarkka automaattinen hienotarkennus maksimiterävyyden saavuttamiseksi eri objektiiveilla.

Taisto oli tiukka, ja jos haluat tietää, kumpi voitti ja millä perusteilla, lue koko juttu, joka on Digikuvan numerossa 12/2016. Tilaajana voit ladata jutun luettavaksesi tältä sivulta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!