Canon Digital Photo Professional 4

Kokeiltavana Dual Pixel RAW

Canon EOS 5D Mark IV:n uusi ominaisuus nimeltä Dual Pixel RAW mahdollistaa tarkennuksen hienosäätämisen jälkikäteen. Kokeilimme toimintoa, ja tässä on ensivaikutelmamme siitä.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Uuden Canon EOS 5D Mark IV:n kiinnostavimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluu toiminto nimeltä Dual Pixel RAW. Sillä kuvattaessa kamera ottaa kaksi hieman limittäin olevaa kuvaversiota samalla valotuksella, minkä ansiosta mm. kuvan tarkennuspisteen terävyyttä voidaan aavistuksen verran siirtää kuvankäsittelyvaiheessa.

Mutta millainen Dual Pixel Paw on käytännössä? Kokeilimme tätä eräänlaista mikrotason tarkentamista. Esimerkissämme on otettu kuva 35 mm:n optiikalla noin 80 cm:n etäisyydeltä aukolla F2,2.

Ominaisuus näyttäisi äkkiseltään toimivan mainiosti, mutta tältä etäisyydeltä otettuun kuvaan voidaan tehdä vain hyvin pieniä muutoksia, joten mitään vallankumousta ei kannata odottaa. Muilla objektiiveilla ja eri välimatkoilta kuvattuna voi ero alkuperäiseen olla suurempi, mutta palaamme asiaan, kunhan saamme testattua tämän kameran perusteellisesti.

Teimme raakamuunnoksen Canonin uusimmalla versiolla Digital Photo Professional 4 -raakamuunninohjelmasta ja sen Image Microadjustment -toiminnon avulla. Tässä olemme zoomanneet reilusti kuvan yksityiskohtiin ja muuttaneet tarkennusta hivenen lähemmäksi kohti kameraa, muutaman millimetrin. Eron voit havaita vetämällä kuvan liukusäädintä sivusuunnassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!