Ilmastointiteippiä kameralaukkuun

Kuusi teippikikkaa kuvaajalle

Rakkaalla apuvälineellä on monta nimeä – roudausteippi, ilmastointiteippi, jeesusteippi – sillä tutun sanonnan mukaan se pelastaa aina. Teipillä voi paikata, kiinnittää ja merkitä, ja siitä voi jopa rakentaa erilaisia tarvikkeita. Myös kameramiehelle tai -naiselle siitä on kummasti hyötyä!

torstai 1. helmikuuta 2018

Kameralaukkuun kannattaa varata vähän ilmastointiteippiä – kuulosti se kuinka typerältä tahansa. Tässä kuusi hyvää vinkkiä ja samalla syytä hankkia teippirulla seuraavalle kuvausreissulle.

1. Merkitsemiseen

Muotokuvauksen aikana kuvattavan täytyy tietää, missä kohti hänen on seistävä. Kohdan voi helposti merkitä pienellä, kuvissa huomaamattomalla teipinpalasella.

Ilmastointiteippi on hyvä apuväli myös silloin, kun täytyy voida merkitä monesta muistikortista se, jolle viimeisimmän kuvaussession kuvat on otettu.

2. Tee se itse -tyypeille

Jos olet näppärä käsistäsi, voit pyöräyttää ilmastointiteipistä pienen varjostimen kameran näytön ympärille aurinkoisia kuvauskelejä odotellessasi.

Teippi voi toimia myös salamalaitteen lisätarvikkeena – sen avulla voi kyhätä pahvinpalasista pienet ns. ladonovet, joilla suunnataan ja kohdistetaan valoa.

3. Sateen varalle

Jos kesken kuvaustuokion alkaa sataa, ei kuvaamista tarvitse välttämättä keskeyttää tai lopettaa, jos laukusta löytyy ilmastointiteippiä ja hyvälaatuinen muovikassi.

Sateen sattuessa teippaa pussin suu vastavalosuojan ympärille. Katso, että pussi peittää koko rungon, ja tee pussiin ainoastaan pieniä reikiä tarpeen mukaan, jotta pääset käsiksi säätimiin.

Tämä on hätäratkaisu; kannattaa muistaa, että käsien tuottaman lämmön täytyy päästä ulos pussista – muutoin pussin sisään ja samalla kamerarunkoon kertyy kosteutta, ja siitä ei kunnian kukko laula.

4. Suodinpidikkeeksi

Jos harmaasuotimen suodinkierre on eri kokoa kuin objektiivin suodinkierre, voi suotimen yrittää varovasti kiinnittää teipin avulla.

5. Rosvopelottimeksi

Kuvittele itsesi kameravarkaan asemaan. Myisitkö eteenpäin mieluummin upouuden huippukameran vaiko peilijärkkärin, jossa on teipinpaloja siellä täällä?

Luultavasti sen uutuuttaan hohtavan. Jos kamerarungosta paistaa merkkituotteen valmistajan logo, sen tunnistavat pitkäkyntisetkin – ja tietävät mitä luultavimmin sen hinnankin.

Teipattu kamera näyttää kuluneemmalta kuin teippaamaton, joten harkitse tätä kikkaa, jos kuvaat riskialueilla. Silloin myös kameralaukun on syytä olla hieman kauhtuneen oloinen, eli siitäkin kannattaa häivyttää ylimääräiset hihnat ja logot.

6. Valonpeitoksi etsimeen

Jos harrastat yökuvausta pitkillä valotusajoilla, joudut peittämään kameran etsimen, jotta kennolle ei vuotaisi valoa tätä kautta. Jos et satu omistamaan etsintulppaa, pelastaa jeesusteippi tällaisessakin tilanteessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!