Nikon D5

Nikonilta ammattilaiskamera D5

D5 on Nikonin ammattikäyttöön tarkoitettu peilijärjestelmäkamera, jonka ominaisuudet yllättävät.

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Marraskuussa Nikon kertoi viimeistelevänsä ammattilaisille tarkoitettua D5-peilikameraa mutta jätti samalla spekuloinnit arvailijoille. Nyt huippumalli on julkistettu, ja kerrottavaa onkin ilahduttavassa määrin.

Kamerassa on uusi 20,8 megapikselin kuvakenno ja ISO-herkkyysalue 100–102 400, joka voidaan molemmissa päissä laajentaa arvoihin 50 ja peräti 3 280 000. Tämä on lajinsa uusi ennätys ja mahdollistaa käsivaralta kuvaamisen erittäin heikossa valaistuksessa.

Automaattitarkennusjärjestelmässä on hurjat 153 tarkennuspistettä, joista 99 on ristikkäistyyppisiä. Keskimmäisistä pisteistä15 toimii aukolla F8, joten automaattitarkennus toimii hyvin myös telejatkeita käytettäessä.

Kamera voi ottaa jopa 12 kuvaa sekunnissa automaattivalotuksella ja -tarkennuksella ja jopa 14 kuvaa sekunnissa peili nostettuna. Sarjakuvauksella D5 pystyy tallentamaan 200 raakatiedostoa samalla kertaa peräkkäin. Automaattitarkennusta ja etsimen näkyvyyttä on parannettu merkittävästi nopeaa ja arvaamatonta toimintakuvausta varten.

Uusi FX-koon cmos-kuvakenno ja 180 000 pikselin RGB-mittauskenno takaavat erittäin tarkan kohteiden tunnistuksen. Liukusävyt ovat entistä täyteläisempiä ja tarkempia, ja uusi Expeed 5 -kuvaprosessori varmistaa ennennäkemättömän korkean kuvanlaadun tyypillisellä ISO-alueella, Nikon kirjoittaa tiedotteessaan.

Nikon D5:lla voidaan kuvata 4K-videoita 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella, ja Full HD -videoita voidaan kuvata 50p:n tai 60p:n tarkkuudella useissa muodoissa. Niin valokuvat kuin videotkin voidaan tallentaa nopeille XQD-muistikorteille, ja korttipaikkoja on kaksi.

Kamera tulee myyntiin maaliskuussa. Nikon Suomi ei kerro kameran hintaa, mutta arvioimme sen nousevan reilusti yli 7000 euron.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!