Nikonilta kinokoon huippujärkkäri

Nikon julkisti tänään D750-peilijärjestelmäkameran, jossa on ammattitason suorituskyky näppärässä koossa. Tällä kertaa mukaan on saatu myös kääntyvä näyttö ja yhdysrakenteinen wi-fi-verkkoliitäntä.

perjantai 12. syyskuuta 2014

Uutuusmallissa on vaikutteita Nikonin toisesta uudesta peilijärkkäristä, D810:stä sekä uudistettu FX-koon eli kinokoon kuvakenno, jonka tarkkuus on 24,3 megapikseliä. ISO-herkkyysalue on 100–12 800 ja laajennettuna ISO 50–51 200. Valmistajan mukaan kuvat selkeämpiä kuin koskaan aiemmin suurilla ISO-herkkyyksillä. Nikon on kehittänyt myös videointipuolta monipuolisesti, ja tämän kameramallin molemmat korttipaikat ovat yhteensopivia suuren kapasiteetin SDXC- ja UHS-I-korttien kanssa.

D750 on saanut Nikonin uusimman Expeed 4 -kuvaprosessorin sekä 51 pisteen Multi-CAM 3500FX -automaattitarkennusjärjestelmän, joka toimii jopa arvolla -3 EV eli hyvin hämärässä. Kameran sarjakuvausnopeus on sekä FX- että DX-koossa nopeimmillaan 6,5 kuvaa sekunnissa. Malleista D4S ja D810 tuttu Valinta tarkennusalueryhmästä -tila nopeuttaa tarkennusta ja helpottaa taustan eristämistä kuvattaessa pienehköjä kohteita, jotka ovat suurikontrastisen tai häiritsevän taustan lähellä.

Kahdeksan senttimetrin eli 3,2 tuuman ja 1 229 000 pisteen näyttöä voi kallistaa 90 astetta ylöspäin ja 75 astetta alaspäin, ja näytössä voidaan säätää kuvauksen aikana väritasapainoa ja kirkkautta. Yhdysrakenteisen Wi-Fi-toiminnon ansiosta kuvia voidaan jakaa yhteensopivan älylaitteen kautta tai laukaista kamera kauko-ohjauksella älylaitteesta, jossa on asennettuna ilmainen Wireless Mobile Utility -sovellus. Nikon D750 -järjestelmäkameran suositushinta on 2 335 euroa ja sen myynti alkaa 23. syyskuuta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!