Nikon D600

Nikonilta pieni täyden kennokoon peilijärkkäri

Tänään julkistettu D600 vetää vertoja ammattilaismalleille, mutta sopii myös aktiiviharrastajan kukkarolle. Resoluutio, tarkennusjärjestelmä ja verkkoyhteysominaisuudet houkuttelevat.

torstai 13. syyskuuta 2012

Tästä vuodesta voi tulla täyskennoisten digitaalikameroiden läpimurtovuosi. Sony julkisti juuri kaksi kinokoon mallia, ja myös Nikon sai juuri esiteltyä D600-mallinsa, tähän asti pienikokoisimman ja keveimmän FX-kennokoon peilijärjestelmäkameransa, jonka sisällä on 24,3 megapikselin cmos-kuvakenno sekä samanlainen EXPEED 3 -kuvankäsittelyprosessori kuin Nikonin huippukamera D4:ssä.

Nikon D600 mahdollistaa erinomaisen kohteentarkennuksen kaikissa valaistuksissa Nikonin Multi-CAM4800 39-pisteisen AF-järjestelmän ansiosta. Sarjakuvausnopeus on 5,5 kuvaa sekunnissa. Myös tämän mallin aiheentunnistusjärjestelmä hyödyntää Nikonin 2 016 pikselin RGB-mittausjärjestelmää, joka analysoi kunkin kuvan huolella saavuttaakseen loistavan tarkkuuden. Optisella etsimellä se tunnistaa ihmiskasvot sekä kuvan värit ja kirkkauden.

Kameran runko muistuttaa enemmän D7000:n runkoa kuin D800:n, ja optinen etsin näyttää täydet 100 prosenttia kuva-alasta. Langattoman verkkoyhteyden saa käyttöön WU-1b-mobiiliyhteyssovittimella. Video-ominaisuudet ovat valmistajan mukaan ammattilaistasoa.

Nikon D600 tulee myyntiin 18. syyskuuta, ja sen ohjehinta on 2300 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!