Nikonilta uutuus langattomalle sukupolvelle

Tänään julkistettu peilijärjestelmäkamera D3200 tarjoaa tarkkuutta ja kauko-ohjattavuutta.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Nikon on laittanut reilusti toimintoja uusimpaan D3200 -malliinsa, joka on suunnattu harrastajille ja erityisesti nuoremmalle sukupolvelle. Merkittävin uudistus on kauko-ohjattavuus: kamera kommunikoi lisälaitteiden välitksellä langattomasti älypuhelinten ja tablet-tietokoneiden kanssa. Nikonin WU-1a-mobiiliyhteyssovittimen avulla voi kuvia lähettää kamerasta suoraan sosiaaliseen mediaan, ja kameran voi mm. laukaista älypuhelimella. Opastettu toiminto on monipuolistunut ja tehosteita tullut lisää.

Langaton järjestelmä toimii Android-laitteiden kanssa, mutta myöhemmin yhteensopivuus ulottuu myös Applen iOS-laitteisiin. Nikon D3200:n vahvuuksiin kuuluu myös kuvakennon erottelukyky: resoluutio on peräti 24,2 megapikseliä, joka on vähintään samaa luokkaa kuin monissa muissakin uusimmissa harrastajamalleissa, kuten Sony NEX-7:ssä. Suurin ISO-herkkyys on 6400, joka on jatkettavissa 12 800:aan.

Uutuusmallissa on Nikonin nopea Expeed 3 -kuvaprosessori, ja sarjakuvausnopeus on neljä kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla. Video on teräväpiirtoa eli Full HD -laatua, ja näytön tarkkuus on tässä mallissa jo peräti 921 000 pistettä. Nikon D3200 tulee myyntiin toukokuun puolivälissä; rungon ohjehinta on 649 euroa, ja pakettiobjektiivin (18-55 mm VR) kanssa hinta on 749 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja punainen. Lisätietoa on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!