Nikon D850

Vankkatekoinen uutuuskamera tallentaa 1840 valokuvaa yhdellä akunlatauksella.

© Nikon

Nikonin uusi D850 on suunnattu ammattilaisille

Nikon on vihdoin paljastanut uuden kinokoon ammattijärkkärinsä ominaisuudet. Me olimme paikalla, kun D850 esiteltiin, ja tässä ensivaikutelmamme kamerasta.

torstai 24. elokuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Nikon vihjaili jo heinäkuussa, että kinokoon D850-kamera tuodaan markkinoille lähiaikoina, mutta muuta tietoa ei juuri tihkunutkaan. Nyt Nikon on esitellyt viimeistellyn version, ja me olimme paikalla julkistamistilaisuudessa Lontoossa.

Valotusmittari on sama kuin D5-huippumallissa, ja myös D850:ssä on 153 tarkennuspistettä, joista 99 on tarkkoja ristikkäistyyppisiä. 

Nikon D850

Nikon D850

© Digital FOTO

Pääsimme kokeilemaan uutuutta eilisessä lehdistötilaisuudessa, ja automaattitarkennus teki vaikutuksen – erityisesti suorakatselunäytön kautta kuvattaessa, jolloin on mahdollista tarkentaa myös kosketusnäyttöä napauttamalla.

Etsin on suurempi kuin D810-mallissa, ja kuvatarkkuus eli resoluutio on uusissa lukemissa.

Nikon D850

Nikon D850

© Nikon

Hiljainen tarvittaessa

Kamerassa on uudenlainen, takaa valaistu kuvakenno, jonka resoluutio on peräti 45,7 megapikseliä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Nikonin kamerassa on tämän tyyppinen täyden kinokoon kuvakenno.

D850:n sarjakuvausnopeus on seitsemän kuvaa sekunnissa. Kun runkoon kiinnitetään akkukahva, saadaan yhdeksän kuvaa sekunnissa.

Nikon D850

Nikon D850

© Nikon

Kameran yksi ilahduttavista uutuusominaisuuksista on äänetön kuvaustoiminto, jota käytettäessä ympärillä olevat ihmiset eivät voi kuulla, että kameralla otetaan kuvia. Silloin sarjakuvausnopeus on kuusi kuvaa sekunnissa.

Video on 4K-laatua, ja lisäksi tämä kamera tallentaa timelapse-otoksia huikealla 8K-tarkkuudella.

D850 tulee myyntiin 7. syyskuuta, ja rungon suositushinta on 4015 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!