Nopeaa tiedonsiirtoa

Tiedonsiirrossa XQD-muistikortit ovat CF-korttejakin selvästi nopeampia. Eron huomaa, kun molempia korttityyppejä kokeillaan samassa Nikon-kamerassa.

tiistai 27. lokakuuta 2015

Muistikortin nopeus voi ratkaista sen, saako valokuvaaja haluamansa toimintakuvan vai ei. Nikon Asia on julkaissut videon, jossa koekuvataan suhteellisen nopealle CF-kortille (Compact Flash) ja XQD-kortille D4S-kameralla, ja ero on merkittävä.

Kun kameran laukaisinta pidetään pohjassa, pystyy koekamera CF-kortin kanssa ottamaan 110 raakakuvaa, ennen kuin sen puskuri täyttyy, ja sen tyhjentyminen kestää kahdeksan sekuntia. XQD-kortti sisässään kamera ottaa 200 raakakuvaa, ja puskuri tyhjentyy viidessä sekunnissa.

Lisäksi Nikon Asia ottaa kymmenen sekunnin sarjan, pitää sen perään kolmen sekunnin tauon ja toistaa saman yhdeksän kertaa peräkkäin, minkä jälkeen XQD-kortilla on 1073 kuvaa, kun taas CF-kortille kertyy samalla kuvauksella samassa ajassa 785 kuvaa.

Kuvauksen jälkeen kuvat kopioidaan tietokoneelle, ja XQD-kortilta kuvat siirtyvät kolme kertaa nopeammin. Testissään Nikon Asia käytti Sonyn G-sarjan XQD-korttia, jonka kirjoitusnopeus on 400 megabittiä sekunnissa, sekä CF-korttia, jonka kirjoitusnopeus on 160 megabittiä sekunnissa. Video löytyy täältä.

Toistaiseksi XQD-korttia pystyvät käyttämään ainoastaan Nikon D4 ja D4S, mikä osaltaan selittää niiden kalleuden verrattuna CF-kortteihin. 32 gigatavun XQD-kortti maksaa noin 250 euroa ja 32 gigatavun CF-kortti, jonka kirjoitusnopeus on 160 megabittiä sekunnissa, noin 150 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!