Pentax K-1 Mark II
© Ricoh/Pentax

Pentax K-1 Mark II – tarkkaa jälkeä

K-1 Mark II on Pentaxin peilijärjestelmäkameroiden uusi lippulaivamalli. Sillä otetuista käsivarakuvista tulee tarkkoja uutuustoiminnon ansiosta.

torstai 22. helmikuuta 2018

Pentax K-1 Mark II:ssa on edeltäjänsä K-1:n tavoin niin kutsuttu Pixel Shift -toiminto, joka siirtää kuvakennoa kameran ottaessa useita kuvia samasta kohteesta, jotka jälkeenpäin yhdistetään niin, että kuvaan saadaan parempi terävyys ja värierottelu.

Normaalisti tällainen kuvaus täytyy hoitaa jalustan avulla, mutta Pentax K-1 Mark II:n kohdalla jalustaa ei tarvita vaan kuvat voidaan ottaa käsivaralta.

Tämän selittää toiminto nimeltä Dynamic Pixel Shift Resolution, jota käytettäessä kameran kuvanvakain korjaa osakuvien välillä tapahtuvat tärähdykset. Pentaxin video esittelee toimintoa.

Lisää peilijärjestelmäkameroista täällä

Pentax K-1:stä K-1 Mark II

Edeltäjän tavoin resoluutio on 36,2 megapikseliä, ja kamerat ovat päällisin puolin lähes identtiset. Runko on sääsuojattu, ja ominaisuuksiin kuuluvat wi-fi ja gps.

K-1 Mark II:n ISO-herkkyys ulottuu peräti 819 200:aan, ja kamera pystyy myös käsittelemään kuvakohinaa edeltäjäänsä paremmin.

Pentax K-1 Mark II

Näyttö kääntyy moniin suuntiin erikoisten vipujen ansiosta.

© Ricoh/Pentax

Ne, joilla on Pentax K-1, voivat ohjelmistopäivityksen avulla päivittää sen Mark II:ksi. Kamera täytyy kuitenkin lähettää tehtaalle, jossa siihen vaihdetaan logo ja mallikohtaiset tunnistetiedot. Päivityksen hinnasta ei vielä ole tietoa.

Pentax K-1 Mark II tulee markkinoille huhtikuussa, ja sen suositushinta meillä on 2100 euroa.

Hyödynnä Digikuvan tarjous! Kätevä Chill Faktor -monitoimitakki tai uudistettu painos Photoshop-koulu-kirjastamme sekä kaksi numeroa Digikuvaa – yhteishintaan 14,90. Tee valintasi täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!