Pentax K-30

Pentaxin uusi K-30 on pätevä järjestelmäkamera. Sen rungossa on 81 tiivistettä, ja pakettiobjektiivi on tiivistetty yhtä hyvin. K-30 onkin luokkansa säänkestävin kamera.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Pentaxilla on järjestelmäkameroiden valmistajana kunniakkaat perinteet, ja K-30 on niiden arvoinen. Kun kameran ottaa käteensä, se tuntuu heti miellyttävältä. Yksityiskohdat, kuten hyvä vastavalosuoja, paljastavat, että valmistaja on liikkeellä tosissaan. Etsin vahvistaa vaikutelman. Kyseessä on oikea prismaetsin, joka on kirkkaampi ja kontrastikkaampi kuin monen kameran pentapeilietsin. Etsinkuva peittää 100 prosenttia kuva-alasta, mikä on yleensä vain ammattikameroiden ominaisuus.

Prisma on kookas ja painava, ja tästä syystä K-30 on luokkansa kookkaimpia, mutta toisaalta se auttaa välttämään tärähdystä kuvaa otettaessa. Ammattikameran tapaan K-30:ssä on kaksi säätöpyörää, toinen oikean peukalon ja toinen oikean etusormen ulottuvilla. Ison plussan kamera saa myös siitä, että se on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan. Pentaxilla on neljä säänkestävää objektiivia, jotka tunnistaa merkinnästä WR, weather resistant, ja 18–55 millin pakettiobjektiivi kuuluu tähän sarjaan.

Testin lopuksi K-30 vietiin suihkuun. Suihkun jälkeen kuivasimme kameran, ja sen jälkeen kuvausta pystyi jatkamaan normaalisti.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!