Pentax K30 kosteisiin kesäkuvauksiin

Tänä kesänä uskaltaa kuvata myös peilijärkkärillä, toipa kesä tullessaan sateita tai rantakelejä. Uusi Pentax näet kestää vettä.

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pentax päivittää peilijärjestelmäkameroitaan ja on panostanut K30:ssä nopeuteen, valoherkkyyteen ja säänkestävään kamerarunkoon. Pentax K30 on ensimmäinen peilijärkkäri, jota myydään aina sääsuojatun pakettiobjektiivin kanssa.

K30:ssa on APS-C-koon cmos-kenno; megapikseleitä on 16,3 eli saman verran kuin huippumalli K-5:ssä. Kameran runko on tiivistetty niin, että se kestää sateisen kesän ja trooppisen ilmanalan. Tällä kameralla saa kuvia hämärässkin, sillä suurin ISO-herkkyys on 25 600. Pentax korostaa, että kuvakohina pysyy kurissa vielä tuollakin herkkyydellä.

Kamerassa on prismaetsin, joka näyttää koko kuva-alan. Lisäksi Pentax K30 pystyy ottamaan kuusi kuvaa sekunnissa jopa 1/6000 sekunnin valotusajalla, joten nyt voidaan puhua myös tilannekuvaukseen sopivasta kamerasta. Puskuri suoriutuu 176 jpeg-kuvasta tai 21 raw-kuvasta ennen kuin se täyttyy.

Pentax on kehittänyt kameran tarkennuksesta nopeamman ja tarkemman SAFOX AF IX+-teknologialla, ja varustukseen kuuluu myös kuvanvakain ja kohinanpoisto. Kolmituumaisen näytön tarkkuus on 920 000 pistettä. K30:n kanssa julkistettiin kaksi uutta pakettiobjektiivia, jotka siis ovat myös säänkestäviä: DA 18-55mm WR ja DA 50-200mm WR. Kamera tulee myyntiin heinäkuussa ja sen suositushinta on 799 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja sininen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!