Pentaxilta viimein täysikennoinen

Pentaxin täyden kennokoon kamera, K-1, on viimein julkistettu. Se tarjoaa suuren resoluution ja hyviä toimintoja kilpailukykyiseen hintaan. Sen mukana julkistettiin uusia objektiiveja.

torstai 18. helmikuuta 2016

Huhut Pentaxin tulevasta täyden kennokoon kamerasta ovat velloneet jo pitkään. Nyt kamera on totta, ja lisäksi on julkistettu kaksi uutta objektiivia.

Uuden lippulaivamallin nimi on K-1. Kinokoon kennon tarkkuus on 36,4 megapikseliä, suurin herkkyys on ISO 204.800 ja kuvanvakain vakaa kameraa jopa viiden valotuspykälän edestä. Lisäksi kamerassa on wi-fi ja gps.

Kuvakenno on päivitetty Prime IV -malliin. Sen myötä kennon suorituskyky lyö laudalta kaikki muut Pentaxin mallit – myös keskikoon mallin 645z.

3,2-tuumaisen näytön rakenne on uusi. Se kääntyy vaakasuunnassa 35 astetta ja pystysuunnassa 45 astetta, mutta se voidaan myös vetää ulos ja kääntää niin, että sitä voidaan katsoa ylhäältäpäin.

Piirteitä edeltäjästä

Kuten K-3 II -mallissa, on myös Pentax K-1:ssa Pixel Shift Resolutions System, jossa kamera ottaa nopeasti peräkkäin neljä kuvaa siirtäen kennoa pikselin verran kuvaa kohti. Kuvat yhdistetään, ja tuloksena pitäisi olla laadukkaampi ja väreiltään oikeampi kuva. Uutta on, että nyt järjestelmä havaitsee, jos jotain liikkuu kuvassa otosten välillä, ja korjaa asian.

Toinen yhteinen piirre entisen lippulaivamallin kanssa on antimoarétoiminto, joka estää aaltomaisten kuvioiden muodostumisen pintarakenteista kuvaan. Tähtikuvaajien suosikki, Astro Tracer -toiminto, on myös otettu mukaan. Siinä gps laskee tähtitaivaan liikkeen ja liikuttaa kennoa sen mukaan. Näin saadaan tähtitaivaasta kuvia, joissa tähdet eivät mene viivoiksi.

Kaksi uutta objektiivia

Pentax julkisti jo kuukausia sitten uusia objektiiveja vielä julkaisemattomaan täyden kennokoon kameraan ja heittää nyt kehiin vielä kaksi uutta. Uusissa 28-105 mm F3.5-6.3:ssa ja 15-30 mm F2.8:ssa on kummassakin Quick Shift Focus System, jolla voidaan nopeasti vaihtaa käsitarkennukselle.

K-1:ssä voidaan myös käyttää Pentaxin APS-C-objektiiveja Crop-toiminnolla, joka sovittaa kuvakoon niihin.

Sekä kamera että objektiivit ovat sääsuojattuja.

Kamera ja objektiivit ovat kaupoissa huhtikuun alussa seuraaviin noin-hintoihin: ?Pentax K-1 runko: 2100 euroa?HD Pentax-D FA 28-105 mm F/3,5-5,6 ED DC WR: 710 euroa HD Pentax-D FA 15-30mm F/2,8 ED SDM WR: 1970 euroa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!