Sony Alpha37

Sonyn uutukaisessa on läpinäkyvä peili, erittäin nopea automaattitarkennus ja sähköinen etsin. Kameran voi pakottaa seitsemän kuvan sekuntinopeuteen.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

SLT – Single Lens Translucent. Näin on Sony nimennyt kiinteällä, läpinäkyvällä peilillä varustetun kameramallistonsa. Malliston uusimmassa kamerassa, Alpha37:ssä, on monia niistä ominaisuuksista, jotka ovat tehneet SLT-mallistosta mielenkiintoisen vaihtoehdon peiliheijastuskameroille. Erikoisrakenteisen peilin ansiosta SLT-kameroiden vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennus on erittäin nopea, vaikka suorakatselu on jatkuvasti päällä, joko kääntyvän näytön tai sähköisen etsimen kautta. Vaiheentunnistusta käytetään myös videokuvauksessa.

Tarkentaminen on nopeaa ja ongelmatonta, ja erityisesti jatkuvaa tarkennusta on nautinto käyttää. Koko kuva-alan näyttävä elektroninen etsin on sen sijaan erittäin rakeinen, eikä se onnistu toistamaan värejä ja kontrastia oikein. Toisaalta on hienoa, että etsimestä voi valita 15 tarkennuspistettä käsin. Niistä kolme keskimmäistä on ristityyppisiä, eli ne ovat muita tarkennuspisteitä tarkempia. Myös silmäntunnistin, joka aktivoi etsimen ja sulkee lcd-näytön samalla hetkellä kun kamera nostetaan silmälle, on kätevä yksityiskohta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!