Sony yllättää

Sony on viime vuosina eniten panostanut peilittömiin järjestelmäkameroihin, mutta uusi A68 on peilijärkkäri, ja kamerassa on uudentyyppinen tarkennusjärjestelmä.

torstai 5. marraskuuta 2015

Sonyn uusimmissa peilittömissä järjestelmäkameroissa on E-bajonettikiinnitys, mutta uusimmassa A68-peilikamerassa on taas klassinen A-bajonetti. Tällaisen kameramallin Sony julkisti viimeksi yli vuosi sitten.

Kamerassa on uudistunut automaattitarkennusjärjestelmä nimeltään 4D Focus. Siinä on ennätykselliset 79 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä, joista 15 on ristikkäisiä eli tavallista tarkempia, ja yksi piste on erityisen tarkka; se toimii vain sellaisten objektiivien kanssa, joiden valovoima on vähintään F2,8.

Valmistajan mukaan tarkennusjärjestelmä toimii hyvin jopa niinkin hämärässä kuin EV -2. Sarjakuvausnopeus on kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kamerassa on valoa puoliksi läpäisevä peili, joka ei nouse ja laskeudu kuvattaessa ja täten lisää sarjakuvausnopeutta. Vaiheentunnistava tarkennus toimii myös kameran näytöllä eli suorakatselulla kuvattaessa. Etsin on elektroninen. Kuvanvakain on kameran kennossa, ja se toimii kaikilla A-objektiiveilla kuvattaessa.

A68:n resoluutio eli tarkkuus on 24 megapikseliä ja ISO-herkkyysalue 100–25 600. Video on teräväpiirtoa eli Full HD -laatua datansiirtonopeus 50 megabittiä sekunnissa. Kamerarungon suositushinta on 620 euroa, ja 18–55 mm:n pakettiobjektiivin kanssa hintaa kertyy 720 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!