Sonylla on uusi ennätys tarkennuspisteiden määrässä

Uusi Sony a77 II on tehty helppokäyttöiseksi kameraksi nopeisiin tilanteisiin, mutta se selviää myös vaativista säistä ja heikosta valaistuksesta.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Sony on viime aikoina esitellyt niin monta peilitöntä järjestelmäkameraa, että joku saattoi jo ehtiä epäillä sen lopettaneen peilikameroiden valmistamisen. Uusi a77 II tekee ne epäilyt tyhjiksi, sillä siinä on Sonylle tunnusomainen läpinäkyvä peili.

Ensinnäkin a77 II tallentaa veitsenteräviä kuvia ennätyksellisellä 79 vaiheen automaattitarkennuksella. Tähänastinen ennätys tarkennuspisteiden määrässä oli Canonin 61 pistettä. Niistä 15 keskimmäistä on ristikkäisiä eli niissä on tähtäintunnistin. Edeltävään malliin verrattuna uudessa a77 II -kamerassa on jopa kaksi kertaa laajempi tarkennusalue, joten sen automaattitarkennus jyrää useat ammattikamerat, valmistaja väittää.

Kamera tallentaa jatkuvaa kuvaustoimintoa käyttäen jopa 60 täyden kinokoon jpeg-kuvaa 12 kuvan sekuntinopeudella. Kuvakennoon on myös tullut parannuksia. A77:n 24,3 megapikselin kenno on 20 prosenttia edeltäjämallin kennoa valoherkempi, mikä tarkoittaa entistä pienempää kuvakohinaa hämärässä otetuissa kuvissa.

A77 II houkuttelee myös 2,36 miljoonan pisteen elektronisella etsimellä ja WhiteMagic-teknologiaan perustuvalla näytöllä, jota on valkoisten pikselien ansiosta helppo katsoa ulkona auringonvalossa. Tämä kamera on sääsuojattu, ja moni kuvaaja arvostaa myös sitä, että hän voi tallentaa tähän kameraan kolme eniten käyttämäänsä asetusyhdistelmää ja valita ne nopeasti ohjelmanvalitsimesta. Suomessa uutuuskamera tulee myyntiin kesäksi. Rungon hinta on noin 1 250 euroa, ja kamerapaketti, jossa on myös 16–50 mm:n objektiivi, maksaa noin 1 850 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!