Suurtesti: uudet huippujärkkärit

Canon ja Nikon ovat esitelleet huippuluokan järjestelmäkamerat, mallit EOS 5D Mark III ja D800. Levitimme punaisen maton ja sen päälle nämä vaativan harrastajan järjestelmäkamerat. Saimme testiin viisi kameraa, jotka ovat myös ammattilaisten suosiossa.

Numeron 1/2012 cd-levyllä oli video, jossa näytettiin, miten ammattikuvaaja työskentelee. Muotikuvaajan pöydällä oli lähes 30 000 euron Hasselblad ja sen vieressä EOS 5D Mark II. Kun kuvaaja ryhtyi työhän, hän tarttui Canoniin. Kallis ja arvostettu Hasselblad sai olla joutilaana. Eikä videossa esiintyvä kuvaaja ollut mikään poikkeus.

Canonin ja Nikonin tämän luokan kinokoon järjestelmäkamerat ovat yhä useampien ammattilaisten ja vaativimpien harrastajien päivittäisiä kuvausvälineitä, koska niiden monipuolisuus ja kuvanlaatu ovat samaa tasoa tai parempiakin kuin varsinaisten huippumallien samalla kun niiden hinta on merkittävästi alhaisempi. Mutta nämä kaksi suurta japanilaisvalmistajaa eivät ole ainoita, jotka tavoittelevat aktiivisten harrastajien ja myös ammattilaisten suosiota.

Kuten edellä olevastakin voi jo päätellä, testin viisi osallistujaa ovat siis varsin erilaisia kameroita. Eroista huolimatta niitä voi kuitenkin pitää keskenään vertailukelpoisina. Vaikka niiden hinnat ovat varsin erilaiset, ne ovat kuitenkin samaa suuruusluokkaa, ja lisäksi jokainen kamera edustaa teknisesti valmistajansa parasta tarjontaa.

Lopuksi on todettava, että tämän luokan kamerat sopivat myös ammattikäyttöön. Ne toimivat nopeasti ja niiden kuvanlaatu ja käyttöergonomia on selvästi parempi kuin halvimpien järjestelmäkameroiden.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!