Tällainen on Canonin uusi lippulaiva

Olimme tällä viikolla Helsingissä testaamassa uutta Canon EOS-1D X Mark II -kameraa. Lue ensivaikutelmistamme ja katso tällä kameralla ottamiamme koekuvia.

perjantai 5. helmikuuta 2016

Huhuja Canonin julkistuksesta oli ollut liikkeellä pitkään – varsinkin Nikonin D5-julkistuksen jälkeen, ja ovathan tänä vuonna Rion olympialaiset ja jalkapallon EM-turnaus. Yhdessä muiden pohjoismaisten kollegojemme kanssa testasimme uutuutta emmekä pettyneet. Uusi EOS-1D X Mark II korvaa sekä EOS-1D X- että EOS-1D C -mallit. Huippukuvien saaminen liikkuvista kohteista on nyt entistä todennäköisempää, koska sarjakuvausnopeus on 14 tai 16 kuvaa sekunnissa, tarkennusjärjestelmää on kehitetty, video on 4K-laatua ja kenno taistelee kuvakohinaa vastaan entistä paremmin.

Koekuvauspaikkana oli Hartwall-areena. Pääsimme kuvaamaan jääkiekkojoukkue Jokerien harjoituksia. Otimme muotokuvia, kokeilimme salamavaloja sekä ennen kaikkea kameran automaattitarkennusta yhdessä nopean sarjakuvauksen kanssa.

Suuren järkkärin ergonomia on selvästi parantunut. Kamera tuntuu hyvältä kädessä – sekä vaaka- että pystysuunnassa. Etsin on iso ja sen kuva kirkas, ja entistä kätevämmällä joystick-valitsimella tarkennuspisteitten säätö käy näppärästi. Tositoimia kuvattaessa toimi kameran seurantatarkennus moitteettomasti, ja valotus osui kohdilleen. Myös kosketusnäyttö miellytti meitä, ja myös 4K-videota kuvattaessa tarkennus pysyi halutussa kohti koko kuvauksen ajan, vaikka kohde vilisti lujaa. Testaamme tämän kameran lähiaikoina kunnolla; kokeilemme mm., onko sen kohinanvaimennus suurilla ISO-herkkyyksillä niin hyvä kuin mitä valmistaja väittää. Tässä muutamia koekuvia.

Alapuolella olevat kuvat otettiin kameran betaversiolla, joka ei ole vielä täysin valmis.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!