Tätä odotamme Canon EOS 6D Mark II:lta

Canon EOS 6D:lla on viitisen vuotta takanaan, joten suosittu kinokoon kamera saanee piakkoin seuraajan.

© Canon

Tätä odotamme Canon EOS 6D Mark II:lta

Edeltäjä teki kinokoon peilijärkkärillä kuvaamisen totuttua halvemmaksi. Vuosi oli 2012 – ja nyt on tulossa päivitetty versio.

tiistai 30. toukokuuta 2017 teksti N. Majgaard

Lähemmäs viisi vuotta sitten Canon esitteli EOS 6D -kameran, jonka hankkiminen oli aikanaan hyvä ja edullinen tapa siirtyä kinokoon kameraan. 

Canon EOS 6D tarjosi erinomaista kuvanlaatua, ja myös hyvin kätevän käyttöliittymänsä ansiosta tämä malli nousi pian aktiivisten kameraharrastajien suosioon. 

Uutuusmallissa oli toki pari heikkouttakin, kuten sarjakuvausnopeus, joka oli vain 4,5 kuvaa sekunnissa, sekä hitaan puoleinen automaattitarkennus, joiden takia Canon EOS 6D soveltui paremminkin rauhallisten kohteiden kuvaamiseen. 

Heikkouksia on parannettu 

Sarjakuvausnopeuteen ja tarkennusjärjestelmään on luvassa selkeitä parannuksia, kun Canon 6D Mark II julkistetaan. 

Huhuista päätellen tarkennusjärjestelmässä olisi 45 pistettä, joista kaikki ristikkäistyyppisiä. 

Tämä on jo nähty uudessa EOS 77D:ssä, eikä ole ollenkaan kaukaa haettu odotus, että EOS 6D Mark II:n suorituskyky olisi jokseenkin samaa tasoa.

Parantuneet ominaisuudet

Asioista yleensä hyvin perillä olevan Canonrumors-sivuston mukaan EOS 6D Mark II:ssa olisi kääntyvä näyttö, wi-fi ja Bluetooth. 

Canon EOS 6D Mark II:ssa pitäisi myös olla uudistunut akkukahva sekä edeltäjäänsä suurempi runko.

Mikäli näihin tavallisesti luotettaviin lähteisiin on uskominen, tulee Canon julkistamaan EOS 6D Mark II:n heinäkuussa ja aloittamaan myynnin elokuussa. 

Hintaa emme uskalla ennustaa, mutta veikkaamme, että EOS 6D Mark II tulee yhä olemaan Canonin edullisin peilijärjestelmäkamera.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!