Nikon D300s

Testissä Nikon D300s

Kameran edellinen versio, Nikon D300, nousi ammattilaisten ja edistyneiden harrastajien suosioon. Tällä uudelle mallilla saa myös HD-videota, mutta muuten kamera on kuin d300 ainoastaan pienin parannuksin terävöitettynä.

tiistai 3. marraskuuta 2009

Ei ole mikään ihme, että D300 nousi varsin suosituksi kameraksi, vaikka se ei olekaan halvimman hintaluokan kamera. Se näyttää juuri oikeanlaiselta ja myös kuulostaa hyvältä. Kamerasta saa mainion kuvausotteen, sitä on miellyttävä käyttää ja sillä sai erinomaisia kuvia hankalissakin valaistuksissa. Kamera on yhteensopiva laajan Nikonin lisälaitevalikoiman kanssa ja niitähän riittää monelta eri vuosikymmeniltä.

D300s jatkaa samalla linjalla. Cmos-kenno on sama kuin aikaisemmassakin mallissa ja kameran rakenne ja ulkoasu ovat hyvin lähellä D300-mallia, vaikka osa säätimistä on uusissa paikoissa. Ensivilkaisulla kamerat näyttävät samoilta. Uudella mallilla voi kuvata myös HD-laatuista videota. Tätä ominaisuutta osattiin odottaakin. Yllättävää puolestaan on se, että D300s:ssa on paikka sekä CFettä SD-tyyppisille muistikorteille. Tallennuskortin voi valita valikon avulla ja toinen kortti voi toimia myös varakopiona. Kuvat voi tallentaa toiselle jpeg-muodossa tai toiselle raw-muodossa ja kortin täytyttyä niitä voidaan alkaa tallentaa toiselle. Mahdollisuuksia on useita. Valikot ovat myös suomeksi.

D300:ssa oli myös suorakatselu, mutta sitä oli melko hankala käyttää. Uudessa mallissa on Lv-painike kameran takana ja nyt käyttö tekee suorakatselun paljon helpommaksi. Tarkennus tehdään suorakatselussa joko käsin tai painamalla laukaisinta, jolloin peili menee tarkennuksen ajaksi alas. Kontrastitarkennusta voi myös käyttää, mutta se toimii hitaammin. D300s:ssa ei ole kasvojentunnistusta. Suorakatselusta oli iloa, kun kuvasimme jalustalla tai videota, muuten sitä ei tule käytetyksi.

Akun latauksen kapasiteetiksi ilmoitetaan 950 kuvaa ja vähemmän, jos suorakatselua käytetään paljon. Kamerassa on erillinen info-painike, jota painamalla näytön saa täyteen valintoja. Suuren säätöpyörän keskellä on ok-painike. Kumpikin toimii hyvin.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 16/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!