Uusi hämäräkuvauksen mestarikamera

Nikon voi ylpeillä tänään julkistamansa D4S-mallin kennolla ja prosessorilla, jotka selviytyvät erittäin vaativista valaistusolosuhteista ja nopeista tilanteista hyvin.

tiistai 25. helmikuuta 2014

D4S on Nikonin uusi ammattikuvaajille suunnattu peilijärjestelmäkamera, jossa on uudentyyppinen, 16,2 megapikselin FX-koon kenno. Sen edeltäjä on D4, joka on Nikonin mukaan myyty loppuun. Uudessa S-mallissa ISO-herkkyysaluetta 100–25 600 voidaan laajentaa peräti 409 600:aan asti. Uutuusmallissa on Expeed 4 -prosessori, joka lisää kameran toimintanopeutta edeltäjään verrattuna; kyseessä onkin Nikonin tähän asti nopein peilijärjestelmäkamera.

Automaattitarkennuksen parannukset tehostavat tarkennusta ja kohteen seurantaa, kun kuvanopeus on 11 kuvaa sekunnissa. Ne myös mahdollistavat entistä yksityiskohtaisemman tarkennusalueen hallinnan uudella Valinta tarkennusalueryhmästä -tilalla, joka seuraa koko ajan viittä eri automaattitarkennuskenttää. Näitä voidaan sommittelun mukaan siirtää 51-pisteisellä tarkennusalueella. Lisäksi suhteellisten pienien ja suurikontrastisen tai häiritsevän taustan lähellä olevien kohteiden tarkennus ja taustan eristäminen paranevat huomattavasti.

Kamerassa on RAW S -tiedostokoko, joka nopeuttaa kuvansiirtoa verkkoihin. Uudenlainen suljin- ja peilimekanismi vähentävät peilin aiheuttamaa tärinää ja peilin liikevirhettä, joten etsimen kuva on vakaa ja etsimen katkos minimaalinen nopeasti kuvattaessa. D4S on suunniteltu toimimaan täydellä teholla myös vaativimmissa sääolosuhteissa. Painikkeiden paikkojen muuttaminen ja hallintapainikkeiden uudelleenmuotoilu helpottavat kameran käsittelyä kosteissa oloissa.

D4S-kameralla on käytettävissä lähetyslaatuinen videokuva useissa eri kuvamuodoissa sekä valikoima parannustoimintoja, joilla voi hallita kuvattaessa paremmin videoaineistoa ja parantaa äänen tallennusta. D-videon asetukseksi voidaan valita kuvausnopeus 50 p tai 60 p. Valokuvaajat voivat määrittää herkkyyden ja valita suurimman ISO-herkkyyden M-tilassa sekä valita kennon rajausmuodon, hallita sähköistä aukkoa ja korjata suljinaikaa. Lisäksi Nikonin kolmiulotteinen kohinan vähennys vähentää satunnaiskohinaa ja välkyntää suurilla herkkyyksillä kuvattaessa. Nikon D4S tulee myyntiin 6.3. Rungon suositushinta on 6535 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!